MARŠ BRE! AMERIČKI DIPLOMATA HOJT LI: Ako treba ratovaćemo sa Rusijom u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Trampov savetnik za Balkan Brajan Hojt Ji najavio u intervjuu za “Glas Amerike” da će se SAD svim silama boriti protiv sve jačeg uticaja Moskve u Srbiji

Brajan Hojt Ji, specijalac američkog predsednika Donalda Trampa za Balkan, ponovo nam je pripretio da SAD neće skrštenih ruku gledati kako Srbija razvija sve bližu saradnju i veze sa Rusijom!
U intervjuu za “Glas Amerike”, on je jasno stavio do znanja da će se Amerika svim silama boriti protiv sve jačeg uticaja Moskve u Srbiji i na Zapadnom Balkanu.
Čiji je maligni uticaj
Ji, koji je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, ponovio je da Rusija širi “maligni uticaj” u ovom delu Evrope.

Elite bi Zapad, narod Rusiju
Američka nastojanja vode u unutrašnji sukob, budući da je srpski narod bliži Rusiji, a elite Zapadu
Željko Cvijanović, “Novi standard”

Advertisements

Angažman SAD na Balkanu ostaće snažan. Tamo gde Rusija i SAD nemaju isti interes SAD će braniti interese i vrednosti koje zastupaju sa svojim saveznicima. Zapadni Balkan je jedan od primera gde SAD moraju ostati oprezne bez preuveličavanja ruskog mešanja u izbore i uticaja koji pokušava da proširi. Želimo da budemo sigurni da ni Rusiji niti bilo kom drugom akteru neće biti lako da utiče na spoljnu ili unutrašnju politiku na Balkanu.

Ako Rusija želi ne samo da se meša u izbore, već i da ruši demokratski izabranu vladu zemlje koja je nedavno postala članica NATO, onda i druge države na Balkanu treba da budu oprezne, naveo je Ji za “Glas Amerike” i otvoreno priznao da će SAD preduzeti korake da “ojačaju zemlje Zapadnog Balkana u borbi protiv lošeg ruskog uticaja”?!

On je posebno napomenuo da je Amerika zabrinuta zbog ruskog humanitarnog centra u Srbiji, jer u njemu vidi prikrivenu bazu za špijuniranje američkih interesa na Balkanu.
Sagovornici Informera upozoravaju da su Jijeve reči samo potvrda da će Srbija biti izložena snažnim pritiscima iz Vašingtona. Oni napominju da po svaku cenu moramo ostati uravnoteženi između Istoka i Zapada.
Bivši ambasador u UN Vladislav Jovanović kaže da Hojt Ji radi ono što je nekada činio Ričard Holbruk

informer

Advertisements

error: