MARKO ĐURIĆ: Vučić je jedini simbol mira i ljubavi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je izjavio da je nemačkoj kancelarki Anegeli Merkel predstavljeno činjenično stanje na Kosmetu, kao i da se stvara vrsta manevarskog prostora za Srbiju kada se ima podrška ideji pronalaska kompromisa.

 

– Mi smo juče imali dobru priliku da, zahvaljujući činjenici da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić drugi put za dva meseca pozvan da izloži stavove Srbije, predstavimo ne samo činjenično stanje na terenu već i tačku po tačku šta nije urađeno, a što je dogovoreno Briselskim sporazumom – rekao je Ðurić gostujući na RTS-u.

 

Naveo je da je bio ponosan kad je od Merkelove čuo da ona lično ima poverenja u predsednika Srbije i kaže da je nemačkoj kancelarki rečeno šta se sve dešavalo 26. marta.

Advertisements

 

– Mi smo izneli i pokazali dokaze o svemu što se tamo dešavalo i to što je Merkelova želela to da čuje od predsednika dosta govori. Ovo je bio važan susret kome je naša strana pristupila odgovorno i ozbiljno – napominje Ðurić.

 

Prema njegovim rečima, predstavnici Srba na KiM postupaju na odgovoran način, kako je dogovoreno.

– Sigurno da nakon svega što se dešavalo 1999, 2004. i 2008. kada je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, Srbija suočena sa teškim izborima. Kada imate podršku ideji pronalaska kompromisa, znači da se stvara vrsta manevarskog prostora za Srbiju – istakao je Ðurić.

 

REPUBLIKA.RS

Advertisements

error: