MARKO ĐURIĆ: Srbija je danas bogata i moćna država

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbija neće prihvatati niti trpeti bilo kakva poniženja po pitanju Kosova i Metohije, Srbija hoće kompromis, i nikako nećemo prihvatiti jednostrano proglašenje nezavisnosti KiM, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 

Đurić je naglasio da je Srbija država koja ima svoje dostojanstvo.

– Kada ste čuli od predsednika Vučića da Srbija neće prihvatati niti trpeti bilo kakva poniženja po pitanju Kosova i Metohije, to znači da Srbija hoće kompromis, i da nikako nećemo prihvatiti jednostrano proglašenje nezavisnosti KiM. Srbija je danas i politički i ekonomski snažna da može da štiti svoje interese – rekao je Đurić.

 

Kako kaže, razgovarao je sa ambasadorom u Beču, gospodinom Rodićem, koji mu je rekao da naša ambasada nije prihvatila učešće institucije iz Prištine na način koji nije predviđen sporazumom, i za to je, kako kaže, dobila podršku ne samo Španije, već i Grčke, Kipra i još nekih zemalja.

Advertisements

– To sve pokazuje da rešenja za KiM bez dogovora sa Srbijom nema. Oni mogu da misle da ne moraju da razgovaraju sa Srbijom, ali to neće dovesti do rešenja. To što se juče dogodilo je još jedan od pokazatelja da ništa nije rešeno – rekao je Đurić.

 

Prema njegovim rečima, iz Prištine više ništa ne može da iznenadi. Ono što je veoma značajno, jeste, kako kaže, što smo u sredu imali 2000 dana od neispunjena obaveza u vezi sa formiranjem Zajednice srpskih opština.

 

– To je pitanje i za posrednike u tim razgovorima. Zbog čega do sada nije osigurano da se sprovede ono što je dogovoreno. Sa naše strane, budite sigurni, u interesu je očuvanje mira i kompromisno rešenje. Međutim, Srbija neće da je bilo ko ponižava, neće da prihvati nametanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova mimo bilo kakvog dogovora. Do tada, dok se ne dogovorimo, oni mogu samo da maštaju dok ne zaokruže to rešenje – rekao je Đurić.

 

PINK.RS

Advertisements

error: