MARKO ĐURIĆ: Albanci me lažu i stalno zavlače!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić kaže za Tanjug da je odbijanje dijaloga od strane Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini.

 

– Glavni pregovarač Prištine izgovara neverovatne reči na koje niko ne reaguje, a morali bi mnogi. On otvoreno i javno govori da Priština nema nikakvu nameru da sprovodi obaveze koje je preuzela i time dokazuje da vlasti u Prištini misle da im je apsolutno sve dozvoljeno – rekao je Ðurić.

 

On podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre više meseci, upravo u vreme dok su se Arifi i njegovi šefovi zaklinjali kako će sprovoditi Sporazum o ZSO, upozoravao na to da oni nemaju nameru to da urade.

Advertisements

 

– Bilo je potrebno veoma kratko vreme da se pokaže koliko su namere Prištine bile neiskrene, a tvrdnje lažne. Prištinsko odbijanje dijaloga je opasno i neodgovorno bas kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini – ističe Ðurić.

 

Teza da Srbija treba da bude srećna da Priština prihvati njeno priznanje, koja se danima servira javnosti u pokrajini, protivna je samoj ideji dijaloga, ne moze biti dalje od stvarnosti i predstavlja siguran put u ćorsokak, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: