MARIĆ: Novinari trebaju da pišu o mrtvom sinu Srđana Todorovića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nakon tragične smrti trogodišnjeg dečaka Dejana, sina glumca Srđana Žike Todorovića, u javnosti i na društvenim mrežama pojavila se osuda medija i novinara koji pišu o ovom događaju.

 

Čak je i novinarsko udruženje NUNS osudilo svoje kolege, za koje smatra “da od smrti deteta prave medijski spektakl”.

Međutim, glavni i odgovorni urednik televizije Hepi Milomir Marić smatra da su optužbe na račun medija koji pišu o smrti sina Srđana Todorovića obično lažno moralisanje jer je zadatak novinara da pored lepih pišu i o ružnim i tragičnim stvarima.

Advertisements

 

– Ovo nije problem samo u Srbiji već svuda u svetu. Postoje ljudi koji će uvek terati kontru i pljuvati po novinarima šta god da napišu, a prvi vole da ružne i tužne stvari komentarišu po mrežama. Naravno da je mnogo bolje da se piše samo o lepim stvarima, ali novinarstvo ima i onu drugu stranu medalje. Svako radi ono što mu je posao. Lekar leči, vozač vozi, kuvar kuva, novinar piše. Bilo da je lepo i ružno, to je posao koji nam donosi platu – objašnjava Marić i ističe:

 

– Problem uglavnom nastaje kada se desi ovako strašna tragedija kao što je pogodila porodicu Todorović. Ali to su javne ličnosti i prosto je normalno i da javnost sa njima deli i lepo i ružno. Ne mislim da mi radimo ništa loše, pogotovo tabloidi koji od toga žive. Mnogo gore stvari čine ovi lažni moralisti koji sva dešavanja komentarišu po društvenim mrežama i postaju “pametni” na tuđim nesrećama – dodaje naš sagovornik.

 

IZVOR: Informer

Advertisements

error: