MALINARI PRKOSE VUČIĆU! Posedali na puteve, blokirano sve!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle pet sati razgovora sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, nije postignut nikakav dogovor.

 

Malinari iz užičkog i prijepoljskog kraja nastavili su juče blokadu magistralnog puta ka Crnoj Gori! Posle pet sati razgovora sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, nije postignut nikakav dogovor, a u jednom trenutku, malinari su pokušali i da probiju policijski kordon!

 

Naime, malinari imaju samo jedan zahtev, a to je da otkupna cena bude minimum od 180 do 200 dinara po kilogramu. Prema rečima Branislava Nedimovića, ministra poljoprivrede, ovaj zahtev malinara nije u nadležnosti države.

 

Malinari i dalje blokiraju put kod Prijepolja

– Oni traže cenu, a na to država ne može da utiče. Ne znam do kad će trajati blokada, to zavisi od njih. Ispunjeno je ono što tražili su ranije, a to je formiranje Nacionalnog saveta za malinu, kao i da se reši problem sa đubrivom. To je sve rešeno, a oko cene država ne može ništa – kaže za „Alo!“ ministar Nedimović.

Advertisements

 

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović pozvao je malinare da o svim problemima razgovaraju u sredu na sastanku Nacionalnog saveta za malinu, u kojem imaju dva svoja predstavnika.

 

– Problemi se sigurno neće rešiti na ulici i blokiranjem magistralnog puta. Pitanja cene, otkupa maline i monopola na tržištu prevazilazi nadležnosti Ministarstva poljoprivrede i njima će se baviti druge institucije – rekao je Mahmutović, nakon čega su malinari poručili da oni ne traže novac od države.

 

– Tražimo od države da bude medijator u rešavanju problema na relaciji malinari-hladnjačari – rekla je Slađana Stanković iz užičkog Udruženja poljoprivrednih proizvođača.

 

Zbog blokiranog magistralnog puta ka Crnoj Gori, od prekjuče se putnički saobraćaj odvija alternativnim putem kroz Prijepolje.

 

IZVOR: ALO / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: