MALI: Poklanjamo penzionerima po 3,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

ZA oko 1,7 miliona penzionera u Srbiji u petak počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 3.000 dinara. U skladu sa Zaključkom Vlade, isplata kreće na tekuće račune korisnika PIO fonda i na šaltere isporučnih pošta, a istog dana počeće i isplata na kućne adrese. Planirano je da se posao završi za nekoliko dana.

 

Jednokratnu pomoć isplaćivaće, kao i do sada, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje svim penzionerima, korisnicima prava na privremenu naknadu invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci korisnicima prava na privremenu naknadu, koji se zaključno sa 26. novembrom 2018. godine nalaze u evidenciji PIO fonda, odnosno korisnicima prava na privremene naknade za novembar 2018. godine.

Advertisements

 

Pročitajte još – Kada potomci penzionerima otmu kartice…

Pomoć od 3.000 dinara može da očekuje, prema podacima Fonda PIO, više od 1,7 miliona ljudi. Njihova statistika pokazuje da će ovu finansijsku injekciju preko tekućeg računa dobiti oko 1,3 miliona najstarijih, dok će nešto više od 450.000 penzionera taj novac dobiti u gotovini na ruke. Troškove poštarine i ovog puta platiće Fond PIO, i taj trošak neće ući u pomenuti iznos.

 

Ministar finansija Mali izjavio je da je ovo na neki način novogodišnji poklon za najstarije.

 

NOVOSTI

Advertisements

error: