Mali platio 200 hiljada i Tužilaštvo obustavilo SVE POSTUPKE protiv njega!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar finansija Siniša Mali platio je krajem prošlog meseca 200.000 dinara u humanitarne svrhe zbog čega je obustavljen postupak koji je protiv njega vođen jer nije prijavio svu imovinu, rečeno je novinarima KRIK-a u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Istragu protiv Malog više ne vodi nijedno tužilaštvo.

 

Uprkos brojnim otkrićima o sumnjivim poslovima Siniše Malog – kupovini 24 apartmana u Bugarskoj, zloupotrebama pri privatizaciji kompanije „Bratstvo“, nelegalnom prisvajanju državnog zemljišta, sumnje da je učestvovao u pranju novca, lažiranju izveštaja o imovini – istragu protiv njega više ne vodi nijedno tužilaštvo.

 

Podsetimo, nakon što je KRIK pre tri godine objavio serijal priča o Malom, Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je istragu i Višem tužilaštvu u Beogradu dostavila izveštaj u kome iznosi sumnje da je Mali umešan u više krivičnih dela uključujući i pranje novca.

Advertisements

Dokument u kojem su pobrojane sumnjive novčane transakcije u kojima je učestvovao Mali tužilaštvu je dostavila i Uprava za sprečavanje pranja novca.

 

Više tužilaštvo je, međutim, zaključilo da Mali nije učinio nijedno krivično delo iz njihove nadležnosti i predmet prosledilo Prvom osnovnom tužilaštvu koje je proveravalo samo da li je on prijavio svu imovinu.

 

U prethodnih godinu dana iz ovog tužilaštva je novinarima KRIK-a više puta rečeno da se čeka dokumentacija Agencije koja im je neophodna da donesu odluku.

Agencija je krajem avgusta tužilaštvu dostavila novi izveštaj u kome je konstatovala da je Mali prijavio svu imovinu, nakon čega je tužilaštvo ponudilo Malom da obustavi postupak protiv njega ukoliko uplati 200.000 dinara. Mali je istog dana uplatio novac i postupak je obustavljen.

 

KRIK.RS

Advertisements

error: