MAKEDONIJA SE PODIGLA: Počeli protesti protiv prozapadnog Zaeva i njegovih Albanaca!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Skoplju je održan protest građana pod nazivom “Četvrti Ilinden”, nakon što je Građanska inicijativa “Za zajedničku Makedoniju” pozvala građane na skup protiv promene Ustava, imena i suštine države.

 

Okupljeni su nosili transparente sa porukama “Makedonija je naša crvena linija” i “Neće vam proći!”, izražavajući nezadovoljstvo zbog toga što je lider SDSM-a Zoran Zaev prihvatio albansku platformu.

„Makedonija ima tri Ilindena – 1903, 1944. i 1991. godine. Došlo je vreme da obznanimo četvrti Ilindan. U sva tri prethodna Makedonci su jasno i nedvosmisleno iskazali poštovanje prema svima koji žive pod ovim nebom. Došlo je vreme i za nas da pokažu poštovanje. Mi, savremenici ovog trenutka, dužni smo da spojimo sve vrednosti iz prošlosti i da se usmerimo ka budućnosti.

Nijedan patriota nije protiv nacionalnih prava, kulture i tradicionalnih vrednosti svojih sugrađana”, navedeno je u proglasu koji je pročitao Igor Durloski.

Advertisements

U proglasu se pozivaju svi politički akteri u Makedoniji da ne čine ništa ni protiv sadašnjeg imena države niti protiv „njene suštine” i ustrojstva.

Posebno se zahteva da ni jedna partija ne prihvati „platfome napravljene u tuđem interesu i u tuđoj zemlji”.

Ovo se – što su svi prisutni ne samo dobro shvatili nego i pozdravili – odnosilo na SDSM, njenog lidera Zorana Zaeva i strance koji mu obezbeđuju da sa šiptarskim partijama formira novu vladu.

Na skupu nije bilo partijskih obilježja, a okupljeni su tvrdili da je cilj okupljanja da pokažu da su protiv dvojezičnosti i federalizacije Makedonije.

Protest je započeo ispred sedišta Vlade i preko puta kancelarije predsednika Makedonije, a završio se ispred Sobranja.

Jedan od inicijatora skupa, Bogdan Ilievski, rekao je ispred Sobranja da su se okupili da bi pokazali koliko vole domovinu.

„Žele njeno rasturanje, a mi želimo zajedničku domovinu. Žele da razdele crvenu i žutu boju na zastavi. To im nećemo dozvoliti”, poručio je Ilievski.

izvor: AGENCIJE

Advertisements

error: