MAFIJA! Funkcionerka otišla na porodiljsko, mesečno primala 900,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Slađana Jelić, zamenik predsednika IO, uzimala od banke basnoslovne sume iako na to po zakonu nije imala pravo. Zbog štete od najmanje 10 miliona evra podneta krivična prijava.

 

Slađana Jelić, zamenica predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke AD, oštetila je ovu banku za milionske iznose po više osnova, zbog čega je (tadašnji) predsednik IO banke Aleksander Piker protiv nje p

odneo krivičnu prijavu 2017, saznaje Kurir.

Međutim, umesto da se nadležni bave njenom odgovornošću, Jelićeva je ostala u IO banke i nastavila da pravi propuste, zbog čega je, između ostalog, NBS kaznila Komercijalnu banku sa 25 miliona dinara. Na sve to, Jelićeva je oštetila Komercijalnu banku i za 3,6 miliona dinara koji su joj isplaćivani tokom pet meseci dok je bila na porodiljskom odsustvu, a na šta po zakonu nije imala pravo.

 

Moje pare, ne dam

Jelićeva kao zamenik predsednika IO Komercijalne banke ima platu od 8.250 evra, to jest 978.710 dinara. Odlaskom na trudničko i porodiljsko, ona po zakonu može da prima 250.000 dinara mesečno (naknada u visini pet prosečnih plata). Me

đutim, UO na čijem je čelu Mila Korugić Milošević doneo je 23. marta 2018. odluku kojom Jelićeva za vreme porodiljskog odsustva i odsustva radi nege deteta ima pravo i na isplatu novčanog primanja do punog iznosa neto zarade, počev od zarade za mart 2018, pa do isteka prava na pomenuto odsustvo. To znači da joj je banka od svojih para svakog meseca uplaćivala razliku od 728.710 dinara.

 

– Ova odluka je realizovana zaključivanjem aneksa ugovora o radu od 11. 4. 2018, koji su potpisale Slađana Jelić i Mila Korugić Milošević, predsednica UO – pokazuju papiri u koje je Kurir imao uvid.

Advertisements

O ovom slučaju je, na osnovu zahteva sindikata ove banke, svoje mišljenje dalo i Ministarstvo za rad, što je rezultiralo novom odlukom – da Jelićeva Komercijalnoj banci vrati novac koji joj je uplaćivan mimo zakona, što je za pet meseci, koliko je primala punu platu, 3,6 miliona dinara.

Odluku da Jelićeva mora da vrati novac potpisala je Mila Korugić Milošević, koja je i odobrila Jelićevoj taj dodatni novac.

 

Međutim, dokumenta u koja je Kurir imao uvid pokazuju da Jelićeva odbija da vrati pomenuti novac jer, kako je napisala u odgovoru UO, ona taj novac nije ni tražila!

– Obaveštavam vas da nisam saglasna s potpisivanjem sporazuma koji je donet na osnovu odluke UO od 30. 8. 2018 – navodi Jelićeva u odgovoru UO, kao i sledeće:

– Istakla bih činjenicu da je UO bez mog zahteva doneo odluku kojom mi je pored naknade zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta utvrdio pravi i na mesečnu isplatu novčanog primanja do punog iznosa ugovorene neto zarade, sa pripadajućim minulim radom, počev od zarade za mart 2018.

 

Iako se Jelićeva zvanično vratila s porodiljskog na posao 16. 1. 2019, papiri u koje je Kurir imao uvid pokazuju da je ona dolazila na posao i tokom porodiljskog odsustva, zbog čega su banku opomenule druge institucije, jer to predstavlja kršenje zakona.

 

Autor: kurir.rs

foto: Arhiva

 

Advertisements

error: