MAĐARSKI PRIJETELJI! – Srbiji u pomoć stižu još 2 broda ledolomca, biće angažovani na Dunavu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Političari koji su vodili privredu, agrar i saobraćaj u poslednjih 15 godina prvo su prodali srpske ledolomce tajkunima, a onda gledali kako ih oni uništavaju

Ministri privrede, poljoprivrede i saobraćaja, ali i direktori Direkcije za vode od 2004. do danas krivi su što je Srbija u zimu 2012. i sada zbog zaleđenih reka izgubila najmanje 8,5 milijardi dinara, ili 70 miliona evra, jer su dozvolili da tajkuni kroz privatizaciju unište tri domaća ledolomca!

S obzirom da jedan polovan ledolomac košta oko milion evra, naša zemlja mogla je do sada da nabavi skoro 70 ovih brodova!

Stao izvoz

Advertisements

Blokada Dunava onemogućila je izvoz žitarica i za januar napravila štetu od 67 miliona evra, ali i ugrozila snabdevanje gorivom, a šteta koju je led napravio splavovima procenjena je na više stotina hiljada evra. Vlada Srbije uverava da će obavezno nabaviti brod za lomljenje leda, a za one koji se ne sećaju, Srbija je i 2012. bila u istoj situaciji, kao danas i iznajmljivala mađarske ledolomce za 30.000 evra dnevno!

BUDIMPEŠTA – Mađarska je poslala je još dva ledolomca u Srbiji koji će pomoći u razbijanju leda na Dunavu, saopštile su mađarske nadležne vlasti.

Na Dunavu i Savi zabranjena je plovidba pošto su obe reke zalđene skoro celim svojim tokom kroz Srbiju.

Četiri mađarska ledolomca među kojima je i najveće takvo mađarsko plovilo Sečenj, pomoći će da se uklone ledene blokade na Dunavu južno od Mađarske, duž srpsko-hrvatske granice, navodi MTI.

 

KURIR

Advertisements

error: