MA DIVOTA JEDNA! – VUČIĆ: Ruski Migovi dolaze ali ne znam stvarno kada!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šef države Aleksandar Vučić i bivši ministar odbrane za poslednjih šest meseci nekoliko puta najavljivali da je samo pitanje dana kad će letelice stići u Srbiju.

 

Borbene letelice „mig 29“ čiju je isporuku iz Rusije ugovorio tadašnji premijer Aleksandar Vučić još u decembru prošle godine, ni nakon brojnih i pompeznih najava, nisu sletele na aerodrom u Batajnici.

Predsednik Aleksandar Vučić, kao i Zoran Đorđević, doskorašnji ministar odbrane, u više navrata su izjavljivali da je isporuka šest ruskih aviona pitanje dana i nedelja, ali termini su probijeni, a tačan datum dolaska i dalje se ne zna.

Saradnja

Javnost je za poklon od Rusije u vidu šest borbenih aviona tipa „mig 29“, čiji remont ćemo morati da platimo 185 miliona dolara, čula u avgustu 2016, kad su mediji objavili nezvaničnu informaciju da je srpska vojna delegacija boravila u Rusiji, gde su joj i pokazani avioni koji bi trebalo da se nađu u jedinicama srpskog ratnog vazduhoplovstva.

– Zatim je Aleksandar Vučić 21. decembra 2016. otputovao u Moskvu i sastao se sa Sergejom Šojguom, ministrom odbrane Rusije, i najavio da će „migovi“ u Srbiju stići najkasnije za tri meseca, što je značilo u martu 2017. godine – kaže naš izvor upućen u slučaj i dodaje da su i iz Ministarstva odbrane svojevremeno najavljivali da će se ruska donacija naći u Vazduhoplovnom zavodu najkasnije u aprilu.

Advertisements

Od te Vučićeve posete i najave prošlo je skoro šest meseci, a obećani avioni nisu stigli. U međuvremenu, Vučić je dolazak ruskih letelica najavio još nekoliko puta, pa je tako krajem marta, nakon sastanka s Vladimirom Putinom, predsednikom Ruske Federacije, rekao „da je pitanje nedelja kad će avioni stići“.

Bez odgovora

– Očekujem da će Putin uskoro potpisati ukaz zahvaljujući kom bi avioni mogli brzo biti prebačeni, a procedura neće trajati nekoliko meseci, već nekoliko nedelja – uveravao je tadašnji premijer javnost.

Prođoše i tih „nekoliko nedelja“, a aviona nema. Ipak, najveće razočaranje usledilo je za Vidovdan. Naime, mediji su najavljivali da će čuveni ruski „migovi“ baš tada sleteti u Beograd i da će biti predstavljeni na osmom međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2017“, ali ni to se nije desilo.

– Morate da pitate neke druge ljude, a pošto sam ja dobro informisan, kako saznajem, stići će uskoro – odgovorio je Vučić na pitanje kada će stići dugo najavljivani „migovi“, dok je Zoran Đorđević tada rekao da će ruske borbene letelice doći „veoma, veoma brzo“ i na taj način izbegao direktan i jasan odgovor koji građani čekaju već skoro godinu dana.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: