LUKAŠENKO PORUČIO VUČIĆU: Gospodine, pravite svoj put, ne sme EU da vas ucenjuje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Posetu Belorusiji premijer Srbije Aleksandar Vučić završio je razgovorom s predsednikom Aleksandrom Lukašenkom. Dominatna tema bila je vojno-tehnička saradnja.

 

Razgovaralo se o raznim temama iz poslednjih 20 godina, kaže srpski premijer, ali najviše o budućnosti i većoj ekonomskoj saradnji Srbije i Belorusije u konkretnim oblastima, uključujući vojnu, namensku industriju

“U oblastima mašinske i metalske industrije, na koji način da sarađujemo bolje u okvirima poljoprivrede, pre svega izvoza poljoprivrednih prerađevina iz Srbije, ali i saradnji u oblasti semena i, rekao bih, pripreme zemljišta. Ali i o zaštiti životne sredine”, rekao je Vučić.

 

“Razgovarali smo i o namenskoj proizvodnji i tome kako našim puškama, bilo automatskim bilo snajperskim, gde oni mogu da daju svoju opto-elektroniku gde su mnogo bolji od nas, i gde možemo zajednički da izlazimo na treća tržišta”, dodao je on.

Advertisements

U saopštenju predsedništva Belorusije navodi se da je predsednik Lukašenko istakao da Srbija može uvek da računa na Belorusiju, koja je podržavala Beograd čak i u najtežim vremenima, bez obzira na razlike između dve zemlje i put Srbije ka Evropskoj uniji.

 

Predsednik Belorusije poručio je premijeru Vučiću: Gospodine, budite svoji. Vas Evropska unija ne može ucenjivati. Svoj put razvijajte, mi ćemo to kao Belorusija poštovati.

“Minsk nema ništa protiv da se Srbija razvija svojim putem. Nećemo imati pretenzije prema Srbiji ako se bude razvijala svojim putem, jer verovatno i mi snosimo krivicu za to što se Srbija našla u takvoj situaciji. Ipak, posle raspada Sovjetskog Saveza trebalo je ozbiljno da razmislimo o izgradnji tešnje saradnje”, navodi se u saopštenju.

 

B92 / Beta

FOTO: TANJUG

Advertisements

error: