LOŠA VEST! Zorana Mihajlović slagala! Nema nadoknade za treće dete

Podeli vest sa drugima!
  • 163
    Shares

Advertisements

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević demantovao je danas izjavu potredsednice vlade Zorane Mihajlović da se donosi nov Građanski zakonik koji će majkama omogućiti dobijanje naknade za treće dete do punoletstva.

 

Posle 3 meseca zakašnjenja, stižu naknade za trudnice: Obezbeđeno 400 miliona dinara

On je dodao da nije tačno da će roditeljski dodatak biti povećan za svu decu, već da je povećanje predviđeno samo za prvo dete.

Đorđević je za današnje izdanje “Politike” naveo da je apsolutno nerealno da Građanski zakonik predviđa naknadu za treće dete do punoletstva, jer se taj zakon uopšte ne bavi finansijskom podrškom porodici i demografskim pitanjima.

Advertisements

 

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Srbije Zorana Mihajlović juče je izjavila da bi do kraja godine trebalo da bude donet novi zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom kojim se omogućava veći roditeljski dodatak za svu decu i najavila nov Građanski zakonik koji predviđa da majke primaju nadoknadu za treće dete do njihovog punoletstva.

 

Đorđević je tim povodom ocenio da vlada od 2014. godine vodi odgovornu politiku, ali je naglasio da je isplata naknade do punoletstva trećeg deteta nemoguća, jer bi se njom srušila ekonomska stabilnost.

IZVOR: TELEGRAF

Advertisements