LONČAR: Majka bolesnog deteta laže, tužili smo je!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je, povodom tvrdnji majke iz Kragujevca da je lekar odbio da pregleda dete, da postoji dokaz da je to dete pregledano.

 

Ministar je dodao da ni u jednom trenutku dete nije bilo ugroženo.

“Podnete su tužbe protiv majke i lekara. Sud je taj koji će da donese odluku”, rekao je Lončar odgovarajući na pitanje novinara o tom slučaju.

 

U srpskom zdravstvu je, kaže ministar, zaposleno 118.000 ljudi, od toga više od 40.000 lekara, kao i medicinskih sestara, dnevno pomognu više desetina hiljada pacijenata.

Advertisements

“Više hiljada dece pregledaju i izleče, a onda vi nađete jednu osobu, neka svako proceni kakva je to osoba, ja u to neću ulaziti, i hoćete da napravite da je to primer za celu Srbiju, za sve domove zdravlja i sve zdravstvene ustanove”, rekao je Lončar.

 

Dodao je da se zalaže za slobodu medija, ali da treba svakako čuti i drugu stranu, a ne samo iznositi tvrdnje majke iz Kragujevca i tražiti još takvih primera.

Da li je neko želeo da bude u centru pažnje, po cenu da na neki način zloupotrebljava i svoje dete, mi, rekao je ministar, u tome ne možemo i ne želimo da učestvujemo.

 

“Zdravstveni radnici toliko imaju posla i toliko rade da ovo njima sve teško pada”, rekao je Lončar.

 

 

IZVOR: B92 / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: