LONČAR: Istražićemo da li je Trifunović prevarant i lopov!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Država je obezbedila dodatnih pola milijarde dinara za lečenje retkih bolesti. U Skupštini se, međutim, raspravljalo i o humanitarnoj organizaciji “Podrži život”, a ministar Lončar najavio je kontrolu trošenja novca.

 

Poslanici Skupštine Srbije počeli su raspravu o dnevnom redu na kojem je i odluka o izmeni finansijskog plana Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da se iznos sredstava za lečenje retkih bolesti povećava sa milijardu i po na dve milijarde dinara.

 

Ipak, to je izazvalo opštru polemiku, i to o navodima jednog tabloida da je novac za lečenje dece zloupotrebljen u humanitarnoj organizaciji “Podrži život”.

Obrazlažući odluku kojom se za 500 miliona dinara povećavaju sredstva za lečenje pacijnata koji boluju od rethih bolesti resorni ministar Zlatibor Lončar naveo je da se u Srbiji o trošku države leči oko 200 ovakvih pacijenata, i to dece obolele od urođenih bolesti metabolizma.

Advertisements

Iako su pojedini poslanici opozicije podržali ovakvu odluku, imali su i određene zamerke, što je dovelo i do polemike u sali.

 

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić smatra da je reakcija države zakasnila.

“I naročito je problem i ako je ona izazvana time što su neki glumci ili sportisti pomagali našoj deci, našim ljudima – ne treba njih sada da targetirate kao nekakve plaćenike, što ste uradili, kao nekakve ljude koji žele loše svojoj državi. Ne, oni su samo želeli da pomognu ljudima jer su možda bili u situaciji više nego neko drugi. A za vas je pitanje zašto to niste uradili vi, nego ste pustili da to rade neki drugi građani Srbije”, upitao je Aleksić.

 

Lončar je uzvratio pitanjem postoji li negde u svetu primer humanitarnog fonda koji od građana traže da šalju SMS poruke za lečenje nekog deteta, a vaš novac ne ide za to lečenje, već ide na kockanje u neki investicioni fond.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: