LOGIKA INFORMERA! Janković i Jeremić su NATO kandidati, a Vučić doveo Šredera na miting!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na tačno 18 godina od početka NATO agresije na Srbiju, premijer Aleksandar Vučić je na svoju završnu predizbornu konvenciju u Beogradu doveo bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, uz Bila Klintona i Tonija Blera glavnog nalogodavca dvomesečne agresije na našu zemlju.

 

Nakon 18 godina, Šreder je došao u grad i zemlju čije rušenje je naredio i za čije stradanje je zaslužan, ali ne kao osuđenik, već kao „ugledan gost“ i govornik na Vučićevom predizbornom mitingu.

Šreder na naprednjačkoj bini u prepunoj Areni najbolje ilustruje da su autošovinizam i identifikacija sa agresorom su kod Aleksandra Vučića očigledno dostigli dramatične razmere.

 

Šrederova poruka 18 godina kasnije

Srbija nalazi pred presudnim izborima i za zemlju bi bilo dobro da pobedi Aleksandar Vučić, poručio je bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, gost na mitingu SNS u Kombank areni.

– Sve što je započeo, Vučić će nastaviti kao predsednik i time dalje stvarati osnovu za članstvo Srbije u EU, ekonomski rposperitet zemlje i blagostanje građana. Ovde sam da podržim one u Srbiji koji su se opredelili za Evropu, a to se pre svega odnosi na Vučića – podvukao je Šreder.

On je ukazao na to da je „Vučić uvećao ugled Srbije kao zemlje koja se poštuje, produbio je dodatno odnose sa EU, SAD i Rusijom“.

Advertisements

– Samouvereno je zastupao interese Srbije, ali je svestan značaja saradnje i razumevanja. U EU se zna da se Vučić zalaže za pomirenje u regionu, svestan je značaja regionalne saradnje što je preduslov za mir i stabilnost u regionu. Zato je najbolji za funkciju predsednika – istakao je Šreder, dodajući da je Vučić simbol evropske perspektive Srbije.

Bivši nemački kancelar ukazao je da je Vučić dovoljno hrabar da sprovede reforme koje su potrebne zemlji, kako bi bila još bolja nego što jeste.

– Kao bivši kancelar lično znam koliko je teško sprovesti neophodne reforme, a Vučić zna princip da je dobrobit zemlje iznad svega – rekao je.

Šreder je kazao da je ispunio odgovornost koju je imao i zaslužuje poevrenje birača.

– Aleksandar je simbol evropske perspektive Srbije. On zna da je dobrobit zemlje najvažnija. Ako se ne sprovedu reforme, privredni rast se ne može garantovati na duži rok. Građani dobro osećaju da bez ekonomske snage pravda koju Vučić želi, ne može da se garantuje – uveren je nekadašnji kancelar.

Šreder je ohrabrio Srbiju da nastavi put koji je započeo Vučić, rekavši da će se to isplatiti zemlji, koja je okrenuta budućnosti, koja će biti ugledna članica evropske porodice naroda, evropska zemlja sa veličanstvenom kulturom.

 

IVZOR: PRAVDA / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: