LJUDINA ZA POŠTOVANJE! – Pripadnik srpske ŽANDARMERIJE spasao ljude iz požara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Stevan Ivetić (42), podoficir-vodnik iz beogradskog odreda Žandarmerije, iz zapaljenih kuća na Umci izvukao ženu i muškarca

Stevan Ivetić (42), podoficir-vodnik iz beogradskog odreda Žandarmerije, jedinice za specijalna vozila, van službe je rizikovao svoj život kako bi iz zapaljene kuće spasao ženu i muškarca na Umci kod Obrenovca.

Požar je izbio u petak oko 14 sati u Ulici Ilije Babića. Iz garaže u kojoj su bila dva vozila ubrzo se proširio na dve kuće i jednu pomoćnu zgradu. Ivetić je prolazio svojim vozilom i, čim je primetio šta se dešava, zaustavio se.

– Bilo je mnogo dima, a na ulici veći broj ljudi, koje je saobraćajni policajac usmeravao na bezbednu udaljenost. Odjeknulo je nekoliko eksplozija. Kasnije sam shvatio da su eksplodirali automobili u garaži. Goreo je zid kuće, odnosno stiropor, i plamen je išao ka krovu – priseća se Ivetić.

Advertisements

Ugledao je stariju žensku osobu kako se trudi da otvori vrata kuće u plamenu.
– Dozivali smo je da se vrati, ali to kao da nije dopiralo do nje. Bila je toliko uporna da je u jednom trenutku uspela da uđe. Odmah sam krenuo za njom jer živa odatle ne bi izašla – priča u dahu pripadnik Žandarmerije:
– Ženu sam našao u kuhinji, tražila je ključeve od automobila. Rekao sam joj da mora da izađe jer će nastradati, ali ona je, očigledno nesvesna opasnosti, bila uporna da ostane. Zgrabio sam je i izneo iz kuće. Verujem da bi se od vreline za manje od minut srušila i potom umrla.

Ivetić je ženu smestio na sigurno, a onda je začuo da iz susednog dvorišta dozivaju nekog.
– Zvali su čoveka koji je takođe bio u kući kojoj je krov goreo. Ušao sam i pronašao muškarca starog oko 50 godina. Vukao je neke stvari i krpom pokušavao da ugasi požar. Već tada je jedan deo krova počeo da se urušava, gazili smo po slomljenom crepu – kaže Ivetić i dodaje da su ubrzo potom stigli vatrogasci.

Ivetić skromno navodi da bi svaki njegov kolega iz Žandarmerije uradio to isto, a možda bi se i bolje snašao od njega.
– Obučeni smo za svakakve situacije i tu smo da pre svega sačuvamo život – kaže Ivetić i naglašava da je veliki deo posla uradio saobraćajni policajac koji se posvetio bezbednosti posmatrača.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: