LJILJANA BLAGOJEVIĆ: Porodilišta krcata nema mesta a vi gradite fontane, je#ale vas fontane!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

„Porodila se pre sedam sati. Ležim na hodniku, nemaju mesta. Nema ni ručka. Srbija brale“.

Poruka koja je „zapalila“ društvene mreže.

 

Ovo je propratni tekst uz sliku hodnika Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“, koji je jedna porodilja danas popodne objavila na svom Tviter profilu, a koji je uzdrmao društvene mreže.

Na žalost, kapaciteti najvećeg porodilišta u Srbiji su mali za njihove potrebe, ali to zahteva i protokol. Zato to nije neuobičajena pojava da porodilje borave u hodniku nakon što izađu iz porođajne sale.

Advertisements

 

– Prema protokolu za takozvano četvrto porođajno doba, porodilja provodi dva sata nakon porođaja u sali pre odvođenja u sobu za porodilje. Dešava se usled prebukiranosti kapaciteta da žena sačeka da se uprazni prvo slobodno mesto, što je najčešće za koji sat. To se ne dešava često. Ovaj slučaj je upravo iz tog razloga, a jedini način da to sprečimo je da obustavimo prijem, što opet ne bi bilo dobro – rekla je prof. dr Snežana Rakić, direktorka GAK „Narodni front“.

 

Glumica Ljiljana Blagojević burno je odreagovala na ovu vest.

– U Beograd žena se porodila i leži u hodniku. Prebukirani! Nema mesta. A vi zidajte fontane a ne porodilišta, jebale vas fontane- napisala je glumica na Tviteru.

 

(Izvor: Blic, Opozicionar)

Advertisements

error: