LEGIJA TRAŽI OD SUDA: Pustite me na sahranu majke neću pobeći nigde!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Natalija Ulemek preminula u Beogradu, a najčuvaniji srpski zatvorenik podneće molbu da izađe iz zatvora. Milorad Ulemek vest primio staloženo. Očekuju se velike mere obezbeđenja.

 

Najčuvaniji srpski zatvorenik će, jer mu to zakon dozvoljava, preko nadležnih zamoliti Specijalni sud, odnosno Viši sud u Beogradu i predsednika tog suda, da mu dozvoli da izađe iz zatvora i ode na sahranu majci. Da li će mu to biti omogućeno, ostaje da se vidi.

Ukoliko dobije dozvolu da prisustvuje sahrani Legija će iz najčuvanijeg srpskog zatvora, požarevačkog “Alkatraza”, biti sproveden do groblja uz jake mere obezbeđenja. Uz njega će, takođe, sve vreme dok traje opelo i sahrana, morati da stoje zatvorski čuvari. Moguće je da će obezbeđenje biti pojačano i pripadnicima MUP, kako kojim slučajem ne bi došlo do nekih problema ili da eventualno ne pokuša da pobegne.

Vest o smrti Natalije Ulemek je, kako “Novosti” nezvanično saznaju, duboko potresla celu porodicu, a najviše Legiju, koji je bio jako vezan za nju. Ipak, kako saznajemo, on je sve primio smireno i bez ikakvih ispada. Inače, Ulemek svojevremeno, kad mu je umro otac Milan, penzionisani podoficir JNA, nije prisustvovao sahrani. U to vreme, u proleće 2004. godine, on se nalazio u bekstvu.

Advertisements

Njegov otac, Milan Ulemek, bio je teško bolestan. Imao je tumor na mozgu i bio je nepokretan. Umro je 40 dana pre nego što se njegov sin Milorad, 2. maja 2004. predao srpskim vlastima. Srpske vlasti su tražile Legiju punih 14 meseci zbog ubistva Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, zločina na Ibarskoj magistrali i pripadnosti “zemunskom klanu”. Za svako ovo krivično delo osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora, ali s obzirom na to da se po našem zakonodavstvu kazne ne sabiraju, Legiji je izrečeno 40 godina robije kao jedinstvena kazna.

Otkako je Legija uhapšen pre 13 godina njegova majka nije propustila nijednu priliku da ga vidi. Tako je u posetu Miloradu otišla već 3. maja 2004. kada se predao i bio u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu. Iako već stara i lošeg zdravstvenog stanja, odlazila mu je i u posete, u zatvor, kao i na ročišta.

NOVOSTI

Advertisements

error: