LEGENDARNI RADOMIR ANTIĆ: Srbi više nemaju poverenja u naš fudbal!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić smatra da narod ne podržava sadašnji tim “orlova”, dok je u periodu kada je on vodio državnu selekciju bilo bitno drugačije.

 

Antić je rekao da je dobro što se reprezentacija plasirala na Svetsko prvenstvo, ali da i dalje postoji očigledni problemi u igri ekipe.

 

– Kada smo otišli na Svetsko prvenstvo 2010. to je bila velika stvar, ali još je važnije bilo ponašanje naroda i puna “Marakana” na poslednjem meču protiv Rumunije. Kada sam uzimao nacionalni tim objasnio sam da Srbin ne može da prihvati da je inferioran u odnosu na bilo koga. Ta činjenica mi je pomogla da odlučim na koji način ćemo da igramo. Narod je prihvatio poruku i bio uz ekipu. Čini mi se da je sada nekako drugačije – ocenio je Antić.
On smatra da bi sada morala da usledi analiza prikazanog tokom kvalifikacija, da bi se greške ispravile pre puta u Rusiju.

 

– Trenutno je najbitnije da smo otišli na Mundijal, posle tri velika takmičenja koja smo propustili… Sada treba da se izvede analiza, jer u kvalifikacijama nije sve bilo perfektno. To je u interesu naše budućnosti, kako bi bila još bolja. Mnogo se govori o sistemu igre koji mora da bude prilagođen onome što nudi ekipa, a ne obrnuto.

Advertisements

 

I nije u pitanju samo Sergej Milinković Savić. Očigledno je da su naši momci malo izgubili samopouzdanje u poslednje dve utakmice. To je bilo vodiljivo u duelu sa Gruzijom – istakao je Antić.
Nekadašnji selektor je dodao da je zabrinut za srpski fudbal i da evropski rezultati Partizana i Zvezde nisu za oduševljenje. Čak je dodao da je trijumf crveno-belih u Kelnu – lažan.

 

– Crveno-beli jesu došli do rezultata protiv Kelna, ali on je lažan. Nije bilo dominacije. Nije samo poenta da se prođe, već da se Evropa iskoristi da se donese neka nova kultura, disciplina. Evo, Partizan… U revanšu treba da igra protiv Skenderbega u Humskoj. Nadam se da će sve lepo da prođe. I dalje sam zabrinut za srpski fudbal koji ima problem i toga moramo da budemo svesni. Rezultati sada stoje, samo se postavlja pitanje šta uraditi i pretvoriti ih u bolju atmosferu – poručio je Antić.

 

INFORMER

Advertisements

error: