LEGENDA UZ NAROD! – GLUMAC GUTOVIĆ: Valjda ćemo da preživimo taj Vučićev boljitak!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Što se tiče predsednikovanja Aleksandra Vučića, nemam proročke sposobnosti, ali pretpostavljam da nas, kao i do sada, čekaju plodni i lekoviti TV Dnevnici.

 

Kako predstaviti čoveka koji se onoliko dokazao u svom poslu, bije ga glas da je „težak“, ali da neće da odstupi ni za dlaku, bez zadrške kaže šta misli i ne ustručava se da kritikuje vlast i društvo?

 

Prosto – Milan Lane Gutović. U intervjuu za Kurir Gutović skenira političku situaciju u Srbiji, kaže kako bi strancu opisao stanje u zemlji, ali i kojim se to uslovima vodila vladajuća koalicija kada je predsednicu Skupštine postavila na čelo Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije. Govorio je i o Sterijinom pozorju, kao i zašto misli da Miki Manojlović nije uspeo da se proda SNS.

Dobili smo novog predsednika, a okosnice njegovog programa su vojna sigurnost i ekonomski boljitak. Osećate li se sigurnije? Da li vam je novčanik deblji?
– Preživeli smo toliko ekonomskih boljitaka i vojnih sigurnosti da je normalno što smo malko otupeli na ta poboljšanja, ali preživeli smo bombardovanja, sankcije, epidemije, pa ćemo, valjda, preživeti i ovaj boljitak.

Kakvu budućnost predviđate Vučiću na mestu predsednika? Kakvu budućnost predviđate nama na čelu s njim?
– Nemam proročke sposobnosti i teško umem da odgovaram na ovakva pitanja, ali pretpostavljam da nas, kao i do sada, čekaju plodni i lekoviti TV Dnevnici.

Advertisements

Kako biste nekom strancu ukratko prepričali političku situaciju u Srbiji?
– Rekao bih mu da pročita novine da ja ne tupim zube. Onda bi mi on rekao da je šetao ulicama i da je video nešto sasvim suprotno od onoga što je pročitao u novinama. Onda bih mu ja preporučio da manje skita i da više čita.

ravili Nacionalni savet za saradnju s Kinom i Rusijom?
– Kada muško dete počne da se zabavlja kamionima i avionima, na selu tada kažu da se dete igra. A kada dete toliko stasa da počne da se zabavlja svojom muškom alatkom, kaže se da se dete „sigra“. Mi penzioneri smo matori, ali bismo se još „sigrali“, a nemamo čime. Srećom, tu se, eto, nađe neka zabava umesto „sigranja“.

Kako komentarišete odluku vladajuće garniture da Maja Gojković brine o nuklearnoj sigurnosti zemlje?
– Mislim da vladajuća garnitura verovatno smatra da bi ona to umela najbolje da radi jer se posledice bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom jasno vide na njoj.

Pojavila se priča da je lik Srećka Šojića zasnovan na Bogoljubu Kariću. Da li je to tačno?
– Ne znam da je tako, ali pitanje i nije za mene nego za pisca i gospodina Karića.

Koja je bila vaša reakcija kada ste čuli da se Bogoljub Karić vraća u zemlju, da je optužnica zastarela?
– Mi imamo samo zastarele optužnice i nikako da se dosetimo kako to sebi da objasnimo. Objasniću ja; sve optužnice su sveže. Zemlja nam zastareva.

 

 

KURIR

Advertisements

error: