LEGENDA TENISA AGASI: Šta ste svi napali Đokovića!? Vratiće se opet na 1. mesto!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iako je naš as iznenađujuće brzo spakovao kofere u Melburnu, legende tenisa mu pružaju podršku, veruju u njega.

Jedan od takvih je i četvorostruki šampion Australijan opena Andre Agasi (46). Amerikanac, koji je u karijeri osvojio osam titula, ubeđen je da će Novak, kao što je to bio slučaj i sa njim, i u poznim godinama vladati teniskim terenima.

– Slavio sam Novakova ostvarenja toliko da sam predvideo da će osvojiti sve. Iskreno, uvek je iznenađenje kada on izgubi. Ono o čemu mogu da pričam jesu Novakova igra i mogućnosti, nema razloga da se ne vrati na pravi put. On ne mora da uči na teži način, kao što sam ja morao. Ima vreme i vraški je dobar atleta. On je jedan od najboljih tenisera svih vremena – poručio je Agasi.

Govoreći o usponu Endija Marija, Agasi smatra da su za to najzaslužniji defanzivni aspekt i pripremljenost škotskog tenisera.

Advertisements

– Impresivno je ono što je on uradio. Govorio sam oduvek o njemu kao o nekome ko nije izvukao maksimum iz svoje igre. Toliko je dobar u pojedinim stvarima da ga to čak čini neodlučnim i da nekada svi njegovi kvaliteti ne dolaze do izražaja. Kada bi za pet odsto bio defanzivno slabiji, bio bi bolji igrač, jer bi tada bio odlučniji. Sada jeste agresivniji, više se oslanja na ofanzivu i ne želi da gleda samo kako protivnik gubi. Očekujem da će biti još bolji, deluje mi da je jak, da je izuzetno spreman. Takođe, voleo bih da bude srećniji na terenu. Kada bih igrao kao Endi Mari, mnogo više bih se smejao – rekao je legendarni Andre i dodao da će se i dalje voditi velika borba za prvo mesto na ATP listi.

– Ovo je velika prilika za Marija da pobegne, došao je u zenit, ali ne možemo da otpišemo Novaka prerano. Delovalo je da će Đoković osvojiti sve, a onda se probudio jednog dana i sve je bilo drugačije. Kao da se sve ovo desilo preko noći. Samo bog zna šta se dešava i sa čime se bori i zašto sada izgleda kao samo polovina onog igrača koji je bio mnogo dugo. Ipak, ono u šta sam siguran jeste da isto tako Novak vrlo brzo može da se vrati na staro mesto – zaključio je Andre Agasi.

 

 

ALO

Advertisements

error: