Legenda NOVAK ĐOKOVIĆ do sada dao Srbiji 100 miliona dinara u humanitarne svrhe!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Najbolji svetski teniser Novak Đoković potrošio je više od 25 miliona evra na nekretnine, jahtu, automobile, donacije, putovanja i druge stvari! Njegovo ukupno bogatstvo procenjuje se na 150 miliona evra, a u to spadaju i stanovi na elitnim lokacijama, luksuzna prevozna sredstva, restorani…

Nije materijalista

Ne volim kad se moj uspeh prikazuje kroz novac, jer imam potpuno drugačije vrednosti
Novak Đoković, srpski teniser

Naš teniski as dosad je u karijeri samo od turnirskih nagrada zaradio 96 miliona evra, a od sponzora je u prošloj godini dobio 31,1 milion. To mu, naravno, omogućuje da živi na visokoj nozi.

 

Najskuplja stvar koju je Novak dosad kupio jeste četvorosoban apartman u Monte Karlu, koji ga je koštao osam miliona evra. Naravno, to je ujedno i dobra investicija, jer cene nekretnina u malenoj kneževini rastu iz godine u godinu.
RESTORANI
“Novak” na Novom Beogradu
“Novak” na Dorćolu
“Novak” u Banjaluci
“Ekvita” u Monte Karlu
ukupna vrednost: 1,4 milion evra

 

NA ŠTA JOŠ TROŠI
donacije preko fondacije “Novak”
ukupno dosad: 8.000.000 evra
troškovi putovanja i boravka širom sveta
godišnje: 1.000.000 evra
troškovi za trenera i ostalo osoblje
godišnje: 1.000.000 evra

Kupio i saksofon

Advertisements

Nedugo nakon što je pazario stan, Đoković je postao i vlasnik jahte “sansiker 60” vredne oko pet miliona evra. Plovilo je napravljeno po specijalnoj Noletovoj narudžbi u Engleskoj, u gradiću Pulu. Brod kojem je dao ime “Dijana” po majci uglavnom drži u marini “Porto Montenegro” u Tivtu i služi mu najčešće za krstarenje po Jadranu.
Nole u Porto Montenegru ima i stan. Prema nezvaničnim podacima, ta nekretnina se nalazi u jednoj od nekoliko vila u tom naselju, a vredi oko 2,2 miliona evra.

 

Đoković je sa suprugom Jelenom od aprila ove godine vlasnik restorana “Ekvita” u Monte Karlu, za koji je, prema nezvaničnim informacijama, izdvojio više od pola miliona evra.
Njegovi godišnji izdaci su posebna stavka. Na teniske obaveze – putovanja, trenere, članove tima i slično Novak u sezoni potroši bar dva miliona evra. Tu su odmori na egzotičnim destinacijama, koji ga koštaju oko 50.000 evra godišnje, a s vremena na vreme voli da se počasti i ponekom skupom igračkom. Tako je samo za saksofon, koji je počeo da svira prošle godine, izdvojio bar 1.500 evra.
Osim na lagodan život Đoković mnogo izdvaja i u humanitarne svrhe. Fondacija koju je osnovao 2007. za manje od decenije uložila je više od osam miliona evra u razne programe. Sam Novak je više puta donirao novac mimo fondacije, za poplave u Srbiji 2014. od nagrade iz Rima 450.000 evra, za lečenje Tijane Ognjanović 40.000 evra i u slične svrhe.

 

 

INFORMER

Advertisements

error: