LEGENDA FEDERER BRANI NOLETA: On je previše dobar teniser, vratiće se OPET sigurno!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Odnos između Novaka Đokovića i Rodžera Federera dosta se promenio u poslednje dve godine, pa smo dočekali da Švajcarac danas stoji čvrsto u odbrani srpskog tenisera, koji je u najlošijoj formi u poslednjih osam sezona.

 

Federer je istakao da se Đokovićevi rezultati u 2017. godini ocenjuju kao slabi zato što su svi navikli poslednjih godina da gledaju njegovu dominaciju na terenu.

– Ako poredimo njegove rezultate danas sa onima iz prve polovine prošle godine, kada je istovremeno držao sva četiri grend slema, onda možemo da kažemo da je u krizi. Ipak, Novak je četvrti na svetu, bio u završnici gotovo svih turnira ove sezone… Nema dileme da to nije dovoljno za igrača takvog kalibra, ali sve može da se gleda iz različitih uglova – rekao je Federer.

Advertisements

On je dodao da očekuje da Đoković vrlo brzo bude ponovo kandidat za prvo mesto na ATP listi, jer je previše dobar igrač da bi njegova kriza potrajala.

– Jasno je da smo svi iznenađeni padom u Novakovoj igri posle Rolan Garosa prošle godine, kada smo smatrali da će nastaviti da dominira. On je previše dobar igrač da bi njegova kriza potrajala. Očekujem da uskoro osvoji još neki grend slem i da se ponovo bori za prvo mesto na ATP listi. Verujem da ćemo vrlo brzo videti Đokovića u punom sjaju na terenu – istakao je Rodžer Federer.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: