LEČIĆ NA PROTESTU: Pobunite se protiv Vučića, srpski narod je hrabar!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Veliki broj građana okupio se na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu “Jedan od pet miliona”, nakon čega su krenuli u protestnu šetnju. Kako je i najavljeno, zaustavili su se ispred zgrade RTS gde je održan i “Dnevnik slobodne Srbije”.

 

Učesnicima protesta na platou se obratio publicista Vladimir Dimitrijević, dok je kod Terazijske česme govor održao glumac Branislav Lečić.

Publicista Vladimir Dimitrijević je, pred početak protestne šetnje, rekao da smo “mnogo puta, mi, koji smo godinama protestovali doživeli razočarenje od onih od kojih smo, kao narodnih predstavnika Skupštine Srbije, očekivali da će se izboriti za bolju Srbiju”. “I sada nemamo pravo na grešku, a verujte nemaju ni oni koji su narodu ponudili potpisivanje Sporazuma. Od njih tražimo odgovornost i ozbiljnost, patriotsku svest i odlučnost u odbrani vladavine prava”, rekao je. On je poručio okupljenima da ovi protesti moraju da budu velika borba pre svega za odbranu pravne države koju je, kako je rekao, Vučićev sistem ukinuo i to, kako je naglasio, po Pinočeovom modelu – za prijatelje sve, a za neprijatelje zakon.

Advertisements

 

“U zemlji u kojoj je sve postalo nasilje – od Beograda na vodi do spaljivanja kuća kritičara režima – ne smemo zaboraviti, jedini lek je pravna država, koju smo imali još u doba zakonopravila Svetoga Save i Dušanovog zakonika i za koju smo se vekovima borili”, naveo je Dimitrijević.

 

Tražimo povratak iz pretpolitičkog stanja Vučićeve džungle u demokratsko-političko stanje i istinski pravni poredak, naveo je. “Živimo u doba klovna bez smisla za humor, lažnog cara Šćepana Malog”, dodao je Dimitrijević.

 

N1 SRBIJA

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: