LAŽU MEDIJI! Emir Kusturica NIJE POGIONUO SINOĆ! – Preživeo je saobraćajnu nesreću!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Reditelj Emir Kusturica izjavio je da će njegovi advokati “preduzeti nešto” povodom loše signalizacije na Ibarskoj magistrali koja je, kako kaže, mogla njega i njegovog vozača da košta glave.

 

Kusturica i njegov vozač imali su udes sinoć ko 23 časa, na putu Ljig – Beograd, u kojoj je on prošao bez težih povreda, a njegova osnovna zamerka je to što ulazak u “lakat” krivinu nije obeležen na adekvatan način..

“Moj vozač je povređen i haspitalizovan, ja sam ugruvan i osećam se tako da sam već nastavio da radim”, naveo je Kusturica.

Ne zna, kazao je, kako se osećaju stručnjaci koji su izveli takav građevinski “‘poduhvat” na Ibarskoj magistrali.

“To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu ‘lakat’ krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini”, rekao je Kusturica, prenosi portal “Iskra”.

Advertisements

To je, prema rečima slavnog reditelja, trebalo signalizirati bar 200 metara pre izmenjene trase puta, a ne na samom početku izmenjene trase.

“Moji advokati će preduzeti nešto, ne samo da bi se sankcionisala nestručnost koja je mog vozača i mene mogla koštati glave, nego će, nadam se, otkloniti neshvatljive propuste i sprečiti moguće nove nesreće”, dodao je on.

Nesreća se, inače, dogodila na deonici puta Ljig – Beograd, u blizini gradilišta nadvožnjaka Koridora 11.

Vozilo marke “mercedes”, kojim je upravljao Vićentije Savić iz Užica, jedan od najtrofejnijih vozača autosporta Srbije i bivše Jugoslavije, izletelo je iz krivine, dvadesetak metara se kretalo podlogom od nasutog kamena i zemlje, da bi, nakon nekoliko metara “leta” kroz vazduh, udarilo direktno u zemljani bedem, piše “Iskra”.

Putari na mestu nesreće, pak, tvrde da je signalizacija propisno postavljena i da saobraćajna policija nije imala primedbi.

Inače, internetom se naravno pojavila i lažna vest na amaterskim sajtovima za vesti koji su tvrdili da je prosalljeni režiser poginuo.

 

KURIR

Advertisements

error: