LAŽE, NA BOGA NE MISLI! – ZORANA: Srbija će za 2 godine biti među najbogatijim zemljama!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srbija bi za dve godine mogla još više da popravi svoj položaj na Duing biznis listi i da sa 47. mesta uđe među 20 najuspešnijih država sveta po uslovima poslovanja, smatra Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopštilo je danas njeno ministarstvo.

 

Taj cilj je zacrtan u Programu za unapređenje Srbije na ovoj prestižnoj listi Svetske banke koji je zajedno sa Akcionim planom za 2017. i 2018. usvojila Vlada Srbije.

Advertisements

“Srbija je mnogo postigla u popravljanju uslova poslovanja, a ove godine smo ušli u Top 10 zemalja sveta po sprovednim reformama. Ali, želimo još više! Planiramo da zakonom o ‘e-poslovanju’ privredicima još više olakšamo poslovanje. Usluge državi moći će da plaćaju elektronski, a umesto na šalterima dokumenta će moći da se predaju i arhiviraju u elektronskom obliku”, stoji u pisanoj izjavi Zorane Mihajlović.

Mihajlović je istakla da one treba da postanu model načina rada administracije, jer obezbeđuju transparentnost, efikasnost i odgovornost javne uprave za šta Svetska banka daje najviše ocene.

KURIR

Advertisements

error: