KURIR JE SVE LAGAO! SLOBODAN VUKSANOVIĆ: Nisam beskućnik, radim kao profesor!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Slobodan Vuksanović, bivši ministar prosvete Srbije, kako saznajemo, nije ni beskućnik ni bez posla kako je jutros objavio dnevni list “Kurir”, već je zaposlen kao profesor na privatnom Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, a živi u stanu na Vračaru

Ekipa “Blica” danas je na fakultetu posetila Vuksanovića, za vreme predavanja studentima, a on je rekao da je “i profesionalno i stambeno ispunjen”.

– Zadovoljan sam poslom koji obavljam, radim sa studentima, volim ih i oni vole mene – rekao je Vuksanović za Blic i naveo da živi na Vračaru, gde je i odrastao.

On je rekao da i jeste i nije iznenađen pričom koja je pojavila o njemu da je beskućnik.

– Iznenađen sam jer mi ovo liči na bizarni filmski scenario, naročito što svaki dan idem na posao pešice – naveo je Vuksanović.

Kako navodi, u politici je od 1989. godine, pa mu je jasno da se pred izbore uvek lansiraju spin priče.

– Međutim, u politici nisam već 10 godina. Možda je ovo nagoveštaj karijere neke, mada profesuru ne bih ostavio – dodao je Vuksanović.

U ovoj visokoškolskoj ustanovi su potvrdili da Vuksanović, po obrazovanju doktor nauka, radi kod njih, a na sajtu je navedeno da je 2014. izabran za docenta.

Da priče o tome da je bivši ministar beskućnik i da se otuđio od ljudi ne stoje, potvrdio je i Vuksanovićev prvi komšija, pisac Dušan Nedeljković. On je ispričao da bivši ministar živi vrata do njega, da je pristojan i dobar komšija, kao i da ga je sreo jutros i da je bio iznenađen pričama da je beskućnik, bez posla i bez stana.

Advertisements

– Skoro svaki dan se viđamo na stepeništu i na terenu za basket blizu zgrade. Obrazovan do mog ličnog zaprepašćenja, načitan, polemišemo o svemu, on sa svoje, ja sa svoje strane pogleda na svet. Nikada nije bez osmeha, ima svoje tekuće dileme i to je to – zaključio je Nedeljković.

Vuksanović je do pre tri godine radio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, gde je, prema sopstvenim rečima, podneo ostavku.

– Kod nas je bio zaposlen kao docent, i na to mesto je ponovo bio reizabran. Nakon tog reizbora, Vuksanović je sa univerziteta otišao svojom voljom – potvrdila je za “Blic” Biljana Dumić, portparolka Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Kako je navela, moguć razlog za Vuksanovićev odlazak bio je to što je “verovatno očekivao da će biti izabran za vanrednog profesora, ali se to nije dogodilo”.

Ovaj list je kontaktirao i nekoliko njegovih nekadašnjih stranačkih kolega iz DSS, gde je jedno vreme bio direktor Informativne službe. Neki od njih rekli su da ga “godinama nisu videli, da su zatečeni informacijama i da su zabrinuti zbog napisa u medijima”.

– Jedan prijatelj mi je rekao da ja Vuksanovića video pre nekoliko dana kod Vukovog spomenika na Zvezdari. Kaže da je bio u papučama, donjem delu trenerke, da je nosio neku kesu, i da je zarastao u bradu. Rekao sam mu da priča gluposti, i nisam mu poverovao – ispričao je jedan od članova DSS.

Drugi bivši stranački kolega navodi da ga je poslednji put video još 2012, da su kratko porazgovarali.

– Bio je skrhan zbog razvoda, ali je bio veoma zadovoljan poslom na Univerzitetu. Posle toga ga više nisam video – priča on.

INFORMER

Advertisements

error: