KUKAVICE! Vučić izvređao RTS a oni ćute kao zaliveni!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

RTS je večeras, nekoliko sati nakon konferencije za novinare na kojoj je reporter N1 zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne vrši pritisak na novinare javnog servisa i ne etiketira televiziju N1, skinuo SBB-ovu reklamu za EON, koju na osnovu ugovora već danima emituje, saopštio je putem Tvitera Jugoslav Ćosić, direktor programa N1 za Srbiju.

 

Odgovor RTS-a je ubrzo stigao, u kome se navodi da je reklama skinuta sa programa „jer je reč o konkurentskoj kući“, te da javni servis ima na to pravo.

Jugoslav Ćosić kaže za Danas da i dalje stoji iza svog prvobitnog stava, da je reklama ukinuta zbog „istupa“ reportera N1 koji je upravo branio RTS od sve češćih napada predsednika.

– Njihovo obrazloženje bi imalo smisla da ugovor za emitovanje reklame nije ni potpisan. Međutim, ona se četiri dana vrtela na kanalima javnog servisa, te čudi objašnjenje da su tek nakon nekoliko dana „zaključili“ da je reč o konkurentu – ističe Ćosić.

 

Povod za najnoviji napad na javni servis Vučić je našao u krivičnoj prijavi koju je Dragan Đilas podneo protiv urednika Informera Dragana J. Vučićevića. „Koliko ste puta vi, gospođice Stojisavljević, koliko su puta s vaše televizije, s RTS-a, išli da plačete tamo u prostorije Vuka Jeremića zbog jednog saopštenja Milenka Jovanova, pa što niste išli da plačete u redakciju Informera zato što Dragan Đilas traži da ide u zatvor glavni urednih Informera, valjda vam je više stalo do kolege. A traže tri godine zatvora. Pa niste išli tamo da plačete. Niste izgleda to ni objavili na RTS-u. Jer valjda je bogougodno da se napada jedan novinar koga ne vole direktor i glavni urednik državne televizije“, poručio je Vučić novinarki RTS-a na konferenciji za medije.

 

U nizu obraćanja i kritika na račun javnog servisa, ova poslednja je bila najupečatljivija, međutim, rukovodstvo RTS-a i dalje ostaje nemo.

Advertisements

Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić ćutanje javnog servisa ocenjuje kao sramotno.

– Utišali su se, gotovo do nepostojanja, ponašaju se poput malog deteta koje zažmuri i onda misli da ni njega niko ne vidi. Dugo sam tvrdio da smo previše mala zemlja da nam se u rasponu od samo dve decenije ponove Dragoljub Milanović i Milorad Komrakov. Dragan Bujošević i Nenad Lj. Stefanović su me demantovali. Posebno su mi razočaranje one kolege sa RTS-a na koje se prelio strah ovog sramotnog dvojca sa kormilarom na Andrićevom vencu – ističe Lekić za Danas. On kaže da Vučić od sopstvenog naroda više prezire jedino novinare koji nisu na njegovoj strani.

– Svaki njegov javni nastup, osim patetikom i populizmom, obiluje negativnom energijom, sarkazmom i bahatošću prema neistomišljenicima. Retorika mu je, ponovo, svedena na nadmenost, ruganje, kaljanje, devalviranje i ponižavanje – naglašava Lekić.

Glavni urednik Cenzolovke Perica Gunjić kaže da je javni servis postao privatni servis Aleksandra Vučića, koji sebi dozvoljava i to da ih ponižava, „što će i nastaviti da radi sve dok na to ne dobije adekvatan odgovor“.

 

– U RTS-u po običaju ćute, dok je jedina normalna reakcija na samoj konferenciji stigla od kolege sa N1. Vučić prostačkim ponašanjem po ko zna koji put omalovažava novinare koji imaju obavezu da prate rad ovog nesuvislog čoveka na čelu države, te mislim da je poslednji čas da novinari odgovore – ističe Gunjić za Danas. Dodaje da umesto solidarnosti od strane kolega i napuštanja njegovih konferencija, vidimo samo poltronsko ćutanje ili nove uvrede od strane režimskih medija „protiv svakog ko se usudi da reaguje na prostačko predsednikovo ponašanje“. Prema njegovim rečima, novinarska udruženja bi trebalo da reaguju, ali ne samo saopštenjima, jer se onda ništa neće promeniti.

 

DANAS.RS

Advertisements

error: