KUDA SVE OVO IDE!? Novog ZAŠTITNIKA GRAĐANA izabrala Srpska napredna stranka

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Poslanici opozicione Demokratske stranke (DS) i Nove stranke danas su kritikovali predlog da predsednik Prekršajno – apelacionog suda Zoran Pašalić bude izabran za Zaštitnika građana navodeći da ne ispunjava potrebne kriterijume i da je verovatnije da će štiti vlast a ne građane.

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić tražila je da se povuče predlog da Pašalić bude novi ombudsman, kao i da je potrebno predložiti nekog ko će biti “po meri građana, a ne Srpske napredne stranke (SNS) i njegovih koalicionih partnera”.

Advertisements

Prema njenim rečima, Pašalićeva biografija, na osam strana, pokazuje brojne manjkavosti i da se “plaši šta još u toj biografiji ne piše”.

Tepić je navela i da je problem što Pašalić u svojoj karijeri nije imao dodira sa ljudskim pravima, a kritikovala jei što sedeo u skupštini sportskih klubova sa navijačima koji se terete za mnoge prekršaje.

Žika Gojković iz poslaničkog kluba SNS negodovao je zbog kritika Marinike Tepić i kazao da je ona neravnomerno delila novac kada je bila pokrajinski sekretar i “zakidala” tamo gde ne treba, a da sada u parlamentu sedi i govori o moralu i drži predavanja.

TANJUG

Advertisements

error: