KRSTIĆ SE ULIZUJE NA PINKU: Gospodin Vučić nije napravio nijednu grešku za 5 godina!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i novi član Upravnog odbora RTS-a, ocenio je u Novom danu TV N1 da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prethodnih pet godina nije napravio nijednu grešku kada je reč o strateški važnim pitanjima za zemlju.

 

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je u petak Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. Ubrzo posle te odluke, oglasilo se Udruženje novinara Srbije koje upitalo po kojim kriterijumima je Krstić izabran, budući da je bi savetnik za medije predsednika Borisa Tadića u vreme kada su usvojene drakonske izmene Zakona o javnom informisanju.

Krstić je u Novom danu TV N1 rekao da kao savetnik predsednika nije ni pisao, ni predlagao, ni izglasavao zakone, te da ne može da bude odgovoran za nešto u čemu nije učestvovao.

Kaže da je oduvek izražavao žalost zbog strogosti tog zakona, a kasnije i zadovoljstvo što se taj propis nije primenjivao u svom punom kapacitetu, te da to znaju i mnogi urednici medija sa kojima je razgovarao.

Advertisements

Za imenovanje u Upravni odbor RTS-a je, kako kaže, saznao iz medija i “imbecilnog saopštenja” UNS-a. O Centru za društvena istraživanja, koji ga je kandidovao za tu funkciju, kaže da zna da se bave istraživanjima iz oblasti društvenih nauka, kulture i umetnosti i da ga ništa više od toga ni ne zanima. Zaključio je samo da su “vrlo inteligentni” čim su u njemo prepoznali nekog ko može da doprinese kvalitetnom radu RTS-a.

RTS treba da bude sušta suprotnost N1
A kako će RTS raditi po imenovanju Krstića u Upravni odbor?

“Voleo bih da RTS bude sušta suprotnost N1! I treba da bude. Da bude glas profesije, objektivnog novinarstva u skladu sa Kodeksom, i da bude glas svih relevatnih glasova u Srbiji. To kod vas ne postoji, vi ste potpuno jednostrana TV”, poručio je gost Novog dana.

Javni servis, prema njegovim rečima, treba da bude glas pristojne, normalne, demokratske, civilizovane i evropske Srbije. “U dobroj meri bio je to i do sad, i u okviru tih parametara treba da nastavi da radi”, smatra on.

Biro za društvena istraživanja (BIRODI), s druge strane, je analizom došao do podatka da je od 15. jula do 12.avgusta, 30 odsto ukupnog vremena od svih dnevnika RTS-a bilo rezervisamo za predsednika Vučića.

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: