Kriminalci grade Koridor 11, slikaju se i sa ministrima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zvonko Veselinović, jedan od najpoznatijih biznismena sa Kosova, više ne prikriva vlasništvo nad firmom Inkop iz Ćuprije, koja je dobijala unosne poslove na izgradnji Koridora 11, saznaje BIRN, koji dodaje da jednak udeo u toj firmi sada ima i Milan Radoičić iz Srpske liste, a manji Veselinovićev brat, Žarko.

 

Kako prenose, Dušica Maksimović, “za koju se do sada pretpostavljalo da je samo fiktivna vlasnica firme i paravan za poslove koje iz senke zapravo vodi Zvonko Veselinović”, i zvanično je predala firmu u njegove ruke.

Ona je, kako navode iz BIRN-a, 19. septembra 2018. godine na Veselinovića prenela 40 odsto udela tog preduzeća, dok je još toliko prepisala na njegovog kuma Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste, a preostalih 20 odsto udela preneto je na Veselinovićevog mlađeg brata Žarka Veselinovića.

 

Maksimović je udele trojici novih vlasnika, prenela bez naknade, pišeu ugovoru dostavljenom Agenciji za privredne registre (APR).

Advertisements

 

Ova promena u vlasničkoj strukturi preduzeća “Inkop” usledila je tri meseca nakon što je Milan Radoičić promovisan u političara imenovanjem na mesto potpredsednika Srpske liste, iako je do tada bio poznat kao lokalni problematični tip koji “mrači i oblači” na severu Kosova, piše BIRN, koji podseća da je o njemu prošle godine govorio i Oliver Ivanović. Ivanović je tada (oktobar 2017) rekao da severom Kosova vlada Milan Radoičić. Najviši državni funkcioneri su u početku redom negirali da znaju ko je on, kao i kakva je njegova uloga na Kosovu.

 

Milan Radoičić u telefonskom razgovoru za BIRN odbio je da komentariše na koji način je došao do udela u ovoj kompaniji: “Pa vi mislite stvarno da ja sad imam vremena da se bavim, uz svo dužno poštovanje prema vama, da ja vama novinarima objašnjavam kako sam ja to dobio. Ja u institucijama Srbije ne obavljam nijednu dužnost bilo kakvu političku ili funkcionalnu da bih ja imao prema vama nekakvu obavezu da to objašnjavam”.

 

Na konstataciju da je zvanično postao političar izborom na mesto potpredsednika Srpske liste, Radoičić je odgovorio da je to tačno, ali da ona “nije registrovana u sistemu Srbije”.

 

BIRN / N1 

Advertisements

error: