KRIMINAL! Grade kafić na sred Kalemegdanske tvrđave?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Arhitektonski tim zadužen za projektovanje beogradske gondole završio je idejni projekat „letećeg tramvaja“ koji će spajati Ušće i Kalemegdan.

 

Kao što smo ranije pisali, u Skupštini grada Beograda je krajem prošle godine potpisan sporazum o izgradnji žičare, čija će trasa spajati Kalemegdan i Ušće. Na trasi bi saobraćalo 25 gondola, koje bi prevozile oko 3.000 putnika na sat. Investicija je vredna 15 miliona evra, a projekat će sprovesti Javno preduzeće Skijališta Srbije.

Kako saznaje eKapija, završen je idejni projekat koji je u uradio beogradski AGM. Idejnom projektu, koji će biti upućen Republičkoj revizionoj komisiji, prethodilo je izdavanje lokacijske dozvole za ovaj projekat sredinom februara, a sledeći korak je dobijanje građevinske dozvole i početak gradnje, prema dosadašnjim najavama, početkom aprila 2019.

Advertisements

 

Kao što možemo videti na priloženim renderima, stanice beogradske gondole imaće prohodne zelene krovove sa urbanim mobilijarom i vidikovcima.

 

Podsećamo, ugovor o gradnji gondole potpisan je krajem decembra 2018. godine, a za izvođače radova prethodno su izabrane tri domaće i jedna italijanska firma. Kako je za eKapiju rečeno u jednoj od njih, beogradskom Elkomsu koji je nosilac projektnih aktivnosti i ujedno izvođač dela radova, kabine gondole imaće 10 mesta, a ne od 10 do 35, kako su ranije preneli mediji.

 

Kako prenose pojedini mediji pored vidikovca, staklenika, zelenih krovova i toaleta u planu je da jedan deo oko Gondole dobije i mini kafić. Pojedini Tviteraši istakli su čak podatak da će se graditi kafić na sred Kalemegdanske tvrđave i da bi to urušilo istorijsku važnost lokacije.

Za sada nije detaljno poznato kako će sve to izgledati.

 

IZVOR: Gradnja.rs / Dnevni Žurnal

FOTO: Ekapija

 

Advertisements

error: