KRENULA SVETSKA POBUNA! Gazirana pića COCA COLA i PEPSI zabranjeni u 8 država!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nju Delhi — Trgovci u indijskoj državi Tamil Nadu su u znak protesta s polica povukli strana gazirana pića, uključujući američke napitke koka-kolu i pepsi.

Oni tvrde da se za njihovu proizvodnju koristi previše vode.

Odluku o povlačenju gaziranih pića iz prodaje, koja je počela da se primenjuje u sredu, podržalo je više od milion i po vlasnika prodavnica u Tamil Naduu, koji često pogađaju suše. Oni su obećali da će koka-kolu i pepsi zameniti domaćim sokovima.

Udruženje trgovaca u toj državi saopštilo je da proizvođači bezalkoholnih pića crpe previše vode, ali da su američke kompanije na njihovoj meti jer je američka organizacija za zaštitu životinja PETA izdejstvovala zabranu indijske verzije borbe s bikovima, popularne lokalne tradicije.

Advertisements

Tamil Nadu su u januaru pogodili protesti desetina hiljada ljudi koji su tražili da se povuče zabrana borbe s bikovima. Vlada je donela novi zakon kojim je ta tradicija izuzeta iz zakona o zaštiti životinja.

Hiljade mladih su tokom protesta svoj bes prema PETA preusmerili prema drugim američkim kompanijama i obećali da neće više kupovati sokove koje one proizvode.

U međuvremenu, indijski sud je danas ukinuo ograničenje snabdevanja vodom za fabrike koka-kole i pepsija u državi Tamil Nadu.

Ovaj potez najverovatnije će da povuku i Indonzija, Malezija, Filipini, Kongo, Moldavija ali i Tunis.

 

IZVOR: AGENCIJE

Advertisements

error: