KRATKO SE RADOVALA! Brnabić daje otkaz Đinđićevoj ćerki u Vladi Srbije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Do sada tim je bio pri kabinetu potpredsednika Vlade i ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorane Mihajlović.

 

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, koji radi pri Vladi Srbije, uskoro bi mogao da ostane bez finansijskih sredstava, što bi dovelo do njegovog raspuštanja, ali i do toga da bez posla ostane i ćerka ubijenog premijera Zorana Đinđića Jovana.

 

Projekat vredan 4,2 miliona evra punih osam i po godina nije doveden u pitanje sve dok nadležni iz Vlade nisu odlučili da ga izmeste i prebace pod okrilje Ministarstva rada, koje trenutno vodi Zoran Đorđević.

 

Do sada tim je bio pri kabinetu potpredsednika Vlade i ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorane Mihajlović. Do problema je došlo jer inostrani donator nije saglasan sa “promenom adrese”, što je odgovornima jasno stavio do znanja, kao i to da bi to dovelo do odustajanja od finansiranja projekta.

 

Sudbina dvanaestočlanog tima, kako sada stvari stoje, trebalo bi da se iskristališe do 31. decembra, na potezu je Vlada. Odluku, kako tvrde odlično obavešteni izvori „Blica“, treba da donese premijerka Brnabić, ali do juče, nije prelomila. U tom kabinetu kažu da će naći rešenje.

Advertisements

 

To što je tim bio u okviru kabineta potpredsednika Vlade vrlo je važno donatoru jer šalje poruku o značaju i otud protivljenje.

 

– Takođe, u sektoru rada je česta promena ministara, što takođe utiče na rešenost da se pokrovitelj ne složi sa idejom da se ceo projekat prebaci. Prošle nedelje je održan sastanak predstavnika svih strana, ali na njemu praktično ništa nije dogovoreno. Odluka je ostala da visi u vazduhu, a rečeno je da će premijerka Brnabić do 31. decembra mejlom saopštiti šta je odlučila – kaže naš sagovornik.

 

Tim je dospeo u žižu javnosti kada je obelodanjeno da u njemu radi Jovana Đinđić, ćerka ubijenog premijera. Ona je sa pauzom u timu skoro dve godine.

 

– Funkcionisali su prvo pod okriljem Svetske banke, a onda je projekat preuzeo jedan takođe kredibilan strani partner. Uradili su puno za populaciju kojoj su namenjeni, za ugrožene kategorije društva, siromašne, LGBT, Rome… Zato donatoru nije jasno zašto odjednom ideja da se bilo šta menja – navodi naš sagovornik.

 

Izvor: Espreso.rs

Advertisements

error: