KRALJINA! – TRAMP javno preti: CNN televiziju treba pregaziti zbog njihovih laži!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Američki predsednik Donald Tramp postavio je na Tviteru karikaturu na kojoj voz udara reportera CNN-a, tri dana nakon što je beli rasista automobilom pregazio ženu na okupljanju desničara.

Karikatura, koju je Tramp kasnije povukao, prikazuje novinara CNN-a kako ga gazi “Trampov voz”, simbol njegovih pristalica, prenosi BBC.

Tramp je trenutno u Njujorku gde već dva dana traju protesti protiv njegovog dolaska i u znak podrške žrtvama belačkog rasizma.

Portparol Bele kuće rekao je NBC-ju da je karikatura, uz koju stoji natpis “Lažne vesti ne mogu zaustaviti Trampov voz”, “objavljena nenamerno i da je “uklonjena čim je uočena”.

Tramp se našao na udaru kritika i s leva i s desna nakon subotnjeg desničarskog skupa u Šarlotsvilu u Virdžiniji, na kom je poginula žena.

Advertisements

On nije odmah osudio bele rasiste, nego je umesto toga optužio “sve strane” zbog “mržnje, netrpeljivosti i nasilja” u tom gradu.

U ponedeljak je pokušao da pojasni svoj stav, poimence osudivši Kju Kluks Klan i neonaciste.

Ali, i tom prilikom se okomio na reportera CNN-a. Kada ga je novinar upitao zašto mu je trebalo tako dugo da osudi nasilne skupove, Tramp je odgovorio: “Volim prave vesti, a ne lažne”.

Upirući prstom na tog dopisnika iz Bijele kuće, dodao je: “Ti si lažna vest”.

Medije koji po njegovom mišljenju šire tzv. lažne vesti, Tramp često napada na Tviteru na kojem ga prati gotovo 36 miliona ljudi.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: