KRALJEVSKI KOMENTAR! PUTIN: Ispratio sam Buša, ispratio sam Obamu, ispratiću ja i Trampa sa vlasti!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Učinio je to na proširenoj sednici Kolegijuma Ministarstva obrane Ruske Federacije, ali je odmah upozorio pripadnike ruskog vojnog vrha da opuštanja ne sme da bude.

Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora – ocenio je Vladimir Putin.

– Skrećem vam pažnju: ako sebi dozvolimo da se opustimo makar i na minut, ako sebi dozvolimo i samo jedan veći kiks u modernizaciji vojske i ratne flote i u obuci jedinica – situacija može veoma brzo da se promeni.

S obzirom na brzinu događanja u svetu – Rusija to čak ne bi ni stigla da primeti- rekao je Putin

On je dodatno precizirao i naglasio: “Moramo još mnogo toga da napravimo. Uprkos tome, mi smo već danas – s obzirom na mnoštvo faktora, uključujući ne samo vojne, nego i našu istoriju, geografiju i unutrašnje stanje društva – već danas, mogu to s uverenošću reći, jači od svakog potencijalnog agresora”.

Odmah potom je podvukao: “Od svakog!”

Govoreći o “ključnim zadacima u 2017.”, ruski lider je naglasio da će mnogo zavisiti od uspešnosti realizacije onoga što je započeto poslednjih godina i nastavio:

Advertisements

– Važno je da održavamo dostignuti tempo opremanja vojske i flote novim naoružanjem. Ministarstvo obrane je dužno da osigura usklađeni razvoj svih vidova i rodove vojske, da nastavimo s uvođenjem u uporabu visokopreciznog oružja, suvremenih sredstava veze, izviđanja, upravljanja i radioelektronske borbe”.

Putin je posebno ukazao na značaj daljeg povećavanja potencijala strateških nuklearnih snaga, jačanja ruske “strateške trijade” i usavršavanja sistema upozoravanja o raketnom napadu.

Potrebni su nam pre svega – naglasio je Putin – raketni sistemi koji su u stanju garantovano da probiju sve današnje i buduće sisteme protivraketne obrane.

On je dodao da je Rusiji – za neutralizovanje svih vojnih pretnji – potreban i viši nivo strateških nenuklearnih snaga.

Ministar obrane RF – general vojske Sergej Šojgu – “reportirao” je da će na kraju 2017. opremljenost Oružanih snaga RF novim naoružanjem premašiti 60 posto.

Putin je šaljivo komentarisao odlazak Obame: “Ispratio sam Buša, Obamu, ispratiću ja i Trampa sa mesta predsednika, živ mi bio”.

 

AGENCIJE

Advertisements

error: