KRAJ! Federer: Sledeće godine završavam karijeru

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Po onome u kakvoj je formi bio ove sezone, činilo se kao da može da igra večno.

 

 

On je potvrdio da će igrati do Vimbldona naredne godine, ali će tu verovatno staviti tačku na svoju dvodecenijsku trofejnu sagu na ATP turu.- Odlučio sam da igram do Vimbldona. Sada sam zauzet razmišljanjem i odlukom da li da igram Tokiju (Olimpijske igre 2020), ali sam već o tome pričao sa svojim timom i pitao ih šta misle. Takođe sam razgovarao i sa suprugom Mirkom i definitivno odlučujem o tome narednih nedelja – rekao je Federer, a javlja Tenis365.

 

Trideset osmogodišnji teniser iz Bazela je prethodnih nekoliko godina igrao na vrhunskom nivou tako što je pažljivije birao turnire, pravio je veće pauze između njih i gotovo po pravilu (s nekoliko izuzetaka) se pojavljivao samo na onim najvećim – Mastersima i Grend slemovima.

– Meni je važno da imam niz turnira i da uživam u pauzama, da bih imao dovoljno vremena za svoju porodicu – dodao je Švajcarac.

Advertisements

 

On će tokom novembra odigrati nekoliko egzibicionih mečeva u Južnoj Americi, s tim što je uslov da ti mečevi ne remete njegove planove i pripreme za novu, najverovatnije poslednju sezonu.

– Rekao sam da to mogu samo uz dvonedeljni odmor, pa sam se konsultovao sa svojim kondicionim trenerom Pjerom Paganinijem. Obično počinjem pripreme za predsezonu četvrtog decembra, a ovog puta ću 11. Svi su se saglasili jer moram da budem spreman sto posto do ATP kupa (početak januara). Moj cilj je Australijan Open – odlučan je Federer.

 

Da podsetimo, on je ove godine na Vimbldonu odigrao petočasovno finale sa Novakom Đokovićem i na kraju izgubio na jednu loptu. Imao je i svoj servis i dve meč lopte i na kraju ipak završio sa “tanjirom” u rukama.

 

Telegraf.rs

Advertisements

error: