KOSOVO DANAS U 21. VEKU: Albanci blokirali put, pa kamenovali autobuse sa Srbima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pripadnici radikalnog albanskog pokreta “Samoopređeljenje” kamenovali su jutros konvoj autobusa kojima su Srbi iz Kosovskog Pomoravlja krenuli na predizborni miting Srpske napredne stranke u Leposaviću.

 

Tridesetak autobusa, u kojima su bili stanovnici Kosovske Kamenice, Gnjilana, Novog Brda i Kosovske Vitine, kamenovani su u mestu Labljane, na putu Gnjilane-Gračanica.

“Konvoj je zaustavljen pošto su radikalni Albanci blokirali put”, rekao je Srni predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović.

On je dodao da je policija intervenisala i da je organizatorima savetovala da konvoj preusmere putnim pravcem Gnjilane-Uroševac-Priština-Leposavić.

Jedan autobus sa pedesetak Srba uspio je da stigne do Gračanice, odakle bi konvoj od 30-ak autobusa trebalo da krene put Leposavića.

Advertisements

U kosovskoj policiji u Gračanici Srni je rečeno da imaju informacije da će pristalice “Samoopređeljenja” postaviti barikade i na putnom pravcu Priština-Kosovska Mitrovica na izlazu iz Prištine i u Vučitrnu.

Iz policije savetuju organizatorima da odustanu od organizovanog odlaska, da se propušta po nekoliko autobusa, jer policija nije u mogućnosti da obezbedi dovoljan broj patrola.

Predizborni miting SNS-a, kako je ranije najavljeno, planiran je za 13.00 časova u Leposaviću, gđe bi pristalicama trebalo da se obrate direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednici stranke Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Saša Milošević, jedan od organizatora odlaska na miting SNS-a, rekao je Srni da su autobusi iz bezbednosnih razloga vraćeni nazad i da će biti razmotrena odluka da li će ponovo krenuti prema Leposaviću.

 

KURIR

Advertisements

error: