KOSOVO DANAS U 21. VEKU: Albanci blokirali put, pa kamenovali autobuse sa Srbima!

Podeli vest sa drugima!
  • 57
    Shares

Advertisements

Pripadnici radikalnog albanskog pokreta “Samoopređeljenje” kamenovali su jutros konvoj autobusa kojima su Srbi iz Kosovskog Pomoravlja krenuli na predizborni miting Srpske napredne stranke u Leposaviću.

 

Tridesetak autobusa, u kojima su bili stanovnici Kosovske Kamenice, Gnjilana, Novog Brda i Kosovske Vitine, kamenovani su u mestu Labljane, na putu Gnjilane-Gračanica.

“Konvoj je zaustavljen pošto su radikalni Albanci blokirali put”, rekao je Srni predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović.

On je dodao da je policija intervenisala i da je organizatorima savetovala da konvoj preusmere putnim pravcem Gnjilane-Uroševac-Priština-Leposavić.

Jedan autobus sa pedesetak Srba uspio je da stigne do Gračanice, odakle bi konvoj od 30-ak autobusa trebalo da krene put Leposavića.

Advertisements

U kosovskoj policiji u Gračanici Srni je rečeno da imaju informacije da će pristalice “Samoopređeljenja” postaviti barikade i na putnom pravcu Priština-Kosovska Mitrovica na izlazu iz Prištine i u Vučitrnu.

Iz policije savetuju organizatorima da odustanu od organizovanog odlaska, da se propušta po nekoliko autobusa, jer policija nije u mogućnosti da obezbedi dovoljan broj patrola.

Predizborni miting SNS-a, kako je ranije najavljeno, planiran je za 13.00 časova u Leposaviću, gđe bi pristalicama trebalo da se obrate direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednici stranke Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Saša Milošević, jedan od organizatora odlaska na miting SNS-a, rekao je Srni da su autobusi iz bezbednosnih razloga vraćeni nazad i da će biti razmotrena odluka da li će ponovo krenuti prema Leposaviću.

 

KURIR

Advertisements