KONAČNO! Ulica u Beogradu poneće ime Dragana Nikolića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Beograda donećemo odluku da jedan deo Vračara dobije ime po Draganu Nikoliću – saopštio je Goran Vesić.

 

Tri godine prošlo je od smrti jednog od najvećih srpskih glumaca Dragana Nikolića, a kako stvari stoje, legendarni Gaga dobiće ulicu u Beogradu.

 

Naime, zamenik gradonačelnika srpske prestonice Goran Vesić najavio je na svom Fejsbuk profilu da će na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Beograda biti doneta odluka da jedan deo Vračara nosi ime po proslavljenom glumcu koji nas je napustio 2016. godine.

Advertisements

 

– Danas se navršava tri godine od smrti jednog od najvećih srpskih glumaca Dragana Gage Nikolića. Odlukama Grada Beograda određen je rok od tri godine od smrti posle koga je moguće da neka ulica ponese ime te osobe ili da se podigne spomen obeležje. Na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Beograda donećemo odluku da jedan deo Vračara dobije ime po Draganu Nikoliću. Koja će to ulica biti odlučićemo narednih nekoliko nedelja u saradnji sa Gradskom opštinom Vračar, prijateljima Dragana Nikolića i građanima Vračara. Dragan je zaslužio da ga se Vračar i Beograd trajno sećaju – napisao je Vesić na popularnoj društvenoj mreži.

 

Podsetimo, procedura davanja imena ulicama u ovom slučaju podrazumeva da mora da prođe određena istorijska distanca koja mora da se ispoštuje. Potrebno je da prođu minimum tri godine od nečije smrti, da bi po zakonu Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica mogla da počne sa razmatranjem inicijative.

 

Dragan Nikolić živeo je u ulici Ivana Đaje na Vračaru, sa suprugom, pokojnom glumicom Milenom Dravić.

 

TELEGRAF.RS

FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: