KONAČNO SE SETILI! Patrijarh Pavle bi trebao postati SVETAC DO KRAJA GODINE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Naš izvor unutar SPC napominje da postoji ogromna mogućnost da se počivši patrijarh Pavle proglasi i zvanično za sveca, kanonizacija bi usledila nakon razgovora i predstavnika svih religijskih zajednica od muslimanskih do jevrejskih.

 

Naš izvor ističe da u SPC postoje dve struje koje su u direktnom sukobu još od 2009. godine i da se zato po ovoim pitanju ništa ne dešava već skoro 10 godina.

U SPC postoje dva klana. Ekumenistički i onaj tradicionalniji koji je nešto slabiji. Ekumenistički deo crkve (koji je za ujedinjenje sa katoličkom crkvom i uzdizanju Hrišćanstva u celini) podržava da patrijarh Pavle bude novi svetac.

Advertisements

Ipak tradicionalisti su protiv uz obrazloženje da postoji proces da bi se neko proglasio za sveca. U tom procesu se proveravaju mošti tjs posmrtni ostaci preminulog, ukoliko telo nije istrulilo u ogromnom obimu te se sve na neki način prirodnim putem mumificiralo, u tom slučaju crkva smatra da je to znak od Boga pa ta osoba može postati svetac.
Naš izvor takođe napominje da po tim procesima i određena vrsta cveta mora da izađe iz groba.

Ipak nešto moderniji i ekumenistički deo crkve negira da će se takvo nešto čekati već da se proglašenje mora uraditi po uzoru na katolički svet a da kao motiv postoje dva razloga.

Velika ljubav i poštovanje naroda.
Ali i velika dela preminulog.

Patrijarh Pavle bi tako mogao konačno biti svetac do kraja godine.

NAPOMENA: Zabranjeno kopiranje teksta i informacija na druge sajtove bez saglasnosti redakcije!

Izvor: Dnevni Žurnal

Advertisements

error: