KONAČNO SE SETILI! Patrijarh Pavle bi trebao postati SVETAC DO KRAJA GODINE!

Podeli vest sa drugima!
  • 449
    Shares

Advertisements

Naš izvor unutar SPC napominje da postoji ogromna mogućnost da se počivši patrijarh Pavle proglasi i zvanično za sveca, kanonizacija bi usledila nakon razgovora i predstavnika svih religijskih zajednica od muslimanskih do jevrejskih.

 

Naš izvor ističe da u SPC postoje dve struje koje su u direktnom sukobu još od 2009. godine i da se zato po ovoim pitanju ništa ne dešava već skoro 10 godina.

U SPC postoje dva klana. Ekumenistički i onaj tradicionalniji koji je nešto slabiji. Ekumenistički deo crkve (koji je za ujedinjenje sa katoličkom crkvom i uzdizanju Hrišćanstva u celini) podržava da patrijarh Pavle bude novi svetac.

Advertisements

Ipak tradicionalisti su protiv uz obrazloženje da postoji proces da bi se neko proglasio za sveca. U tom procesu se proveravaju mošti tjs posmrtni ostaci preminulog, ukoliko telo nije istrulilo u ogromnom obimu te se sve na neki način prirodnim putem mumificiralo, u tom slučaju crkva smatra da je to znak od Boga pa ta osoba može postati svetac.
Naš izvor takođe napominje da po tim procesima i određena vrsta cveta mora da izađe iz groba.

Ipak nešto moderniji i ekumenistički deo crkve negira da će se takvo nešto čekati već da se proglašenje mora uraditi po uzoru na katolički svet a da kao motiv postoje dva razloga.

Velika ljubav i poštovanje naroda.
Ali i velika dela preminulog.

Patrijarh Pavle bi tako mogao konačno biti svetac do kraja godine.

NAPOMENA: Zabranjeno kopiranje teksta i informacija na druge sajtove bez saglasnosti redakcije!

Izvor: Dnevni Žurnal

Advertisements