KONAČNO! RTS uživo prenosio proteste protiv Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu počeo je nešto posle 18 sati, a okupljenima se obratio se pisac Marko Vidojković koji je rekao da građani Srbije danas žive u košmaru u kome su „taoci Aleksandra Vučića“.

 

Vidojković je sa improvizovane bine postavljene na kamionu ispred Filozofskog fakulteta pozvao okupljene da se, kako je rekao, „ne opuštaju kao posle 5. oktobra“.

„Tek kad on padne, mi počinjemo. Naučili smo da ako neko s… izbije, moramo da izađemo na ulicu. Ako treba da živim košmar, super je što ga živim sa vama, mojom braćom i sestrama, slobodnim građanima Srbije“, kazao je Vidojković.

 

Navodeći da je završio Pravni fakultet u Beogradu, Vidojković je ocenio da je ta visokoškolska ustanova „leglo neverovatnih ološa i što je paradoksalno, kriminala“.

Advertisements

„Pravnička sam gnjida ali imam puno pravo da analiziram Pravni fakultet i šta je on sve izrodio. Beogradski Pravni fakultet ima mnogo antiheroja i kretena, ali i najboljeg studenta u svojoj istoriji. To je materijalni dokaz kakav šljam i monstrume taj fakultet izbacuje. Najbolji student šeta po Srbiji i priča kako je sve fenomenalno, krenuo je da pokuša benzinom da ugasi Srbiju koja se upalila“, rekao je Vidojković.

 

On je kazao da postoje i časni pravnici i advokati koji su podržali proteste u Srbiji i pozvao ih da „kada prođe Vučićeva hipnoza“ popišu krivična dela „koje je ova bagra učinila, da svaki dinar bude vraćen a da se niko od njih više ne bavi politikom“.

„Nisam fan vešala već zatvora i društveno korisnog rada za sve koji su kršili zakon“, rekao je Vidojković.

 

Zanimljivo je da je u jednom trenutku RTS uživo uključio prenos protesta u toku Dnevnika što do sada i nije bila praksa već su puštani delovi protesta i to oni snimci pred sam kraj.

 

Dnevni Žurnal / DANAS
FOTO: Arhiva

 

Advertisements

error: