KOME PRIPADA ŽIRO RAČUN? Lažne kazne za parkiranje stavljane na kola u Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Javno komunalno preduzeće Parking servis upozorilo je građane na lažne naloge za neplaćeni parking, u iznosu od 1.000 dinara, koji su postavljeni na automobilima u Beogradu. Dodaje se da na lažnim nalozima piše “Kazna za neplaćen parking” i naveden je iznos drugačiji od onog koji naplaćuje Parking servis.

 

JKP Parking servis najavilo je podnošenje krivične prijave protiv NN lica, koje je štampalo i na automobilima u Beogradu ostavilo lažne naloge za plaćanje dnevnih parking karata sa cenom od 1.000 dinara i računom koji ne pripada Parking servisu.

“Upozoravamo građane da će lažni nalog prepoznati po tome što na njemu piše ‘Kazna za neplaćen parking’, dok su na isečku koji pripada Parking servisu ispisani: broj naloga, registracija, marka vozila, adresa, parking zona, datum i vreme izdavanja naloga, broj kontrolora, kao i iznos za plaćanje. Takođe, lažni nalog građani mogu da prepoznaju i po pogrešnom iznosu za plaćanje. Cena dnevne parking karte u plavoj zoni, gde su uočeni falsifikovani nalozi je 720 dinara, dok je cena u prvoj, drugoj i trećoj zoni 1.870 dinara. Parking servis ne izdaje dnevne karte po ceni od 1000 dinara”, navodi se u saopštenju ovog komunalnog preduzeća.

Advertisements

Dodaje se da na nalogu Parking servisa nije ispisano da se vozilo “nalazilo na parking prostoru bez plaćenog parking mesta”, već samo da se uplatom u roku od osam dana ostvaruje pravo na popust.

Kontrolor Parking servisa koji je radio na Novom Beogradu uočio je tokom dana plavi nalog za dnevnu kartu sa prikačenim falsifikovanim isečkom koji ne pripada Parking servisu.

“Na isečku je navedeno ime i sedište našeg preduzeća, registarska oznaka vozila, kao i ostali podaci, među kojima je iznos od 1.000 dinara i broj žiro računa koji ne pripada Parking servisu”, navodi se u saopštenju, a građani pozivaju da provere podatke ukoliko dobiju dnevnu parking kartu.

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: