KOLINDA LUPETA: Kosovo je nezavisna država, Srbi moraju da prihvate poraz!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hodžajem pružila snažnu podršku integritetu i nedeljivosti Kosova.

Ona je rekla i da Hrvatska podržava članstvo Kosova u evroatlanskim integracijama, saopštila je služba za odnose s javnošću predsednice države. Grabar Kitarović i Hodžaj su ocenili da su bilateralni odnosi Zagreba i Prištine “izvrsni i partnerski”, a u razgovoru su razmotrili i mogućnosti za jačanje i privredne saradnje. Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su razmenili mišljenja i o političkom i bezbednosnom stanju na jugoistoku Evrope, “složivši se u oceni niza pretnji i potrebi češće razmene mišljenja o ovoj temi između dve države”.

Advertisements

Predsednica Hrvarske je čestitala građanima Kosova Dana nezavisnosti. Hodžaj se u okviru zvanične posete Zagrebu ranije danas susreo i s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i ministrom spoljnih i evropskih poslova Davorom Ivom Štirom. I u tim susretima je ocenjeno da su odnosu Hrvatske i Kosova odlični, kao i da treba ojačati privrednu saradnju.

IZVOR: B92

Advertisements

error: