KOJI SU TO!? 700.000 građana u džepu ima člansku kartu SNS

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Svaki sedmi stanovnik Srbije ima u džepu člansku kartu neke od partija, a najviše ih je u SNS-u, pišu Novosti.

 

 

Najbrojniji su naprednjaci, kojih ima oko 700.000 i koji su poslednjih godina dobijali poverenje naviše birača, pa zato imaju i sve više članova.

U Partiji ujedinjenih penzionera Srbije tvrde da ih je oko 120.000, dok su i socijalisti sakupili preko 100.000 čalnova.

 

Radikala ima oko 45.000, a na spisku onih koji su izabrali člansku kartu Demokratske stranke je 50.000 građana, u Socijaldemokratskoj partiji Srbije je 25.000, Srpski pokret obnove ima 20.00 članova, a Savez vojvođnskih Mađara 10.000, navodi list.

Advertisements

 

– Naši članovi su u najvećem broju penzioneri, ali imamo i aktiv mladih i žena, kojih je pet do sedam hiljada. Naplaćujemo članarinu od 120 dinara godišnje. Opštinski i gradski odbori imaju pravo da članove oslobode plaćanja ako su im penzije malo. Tako da značajan deo naših članova i ne daje za članarinu – kaže Momo Čolaković iz PUPS-a.

Radikali takođe vode preciznu evidenciju.

 

“Imamo spisak na kojem se nalaze svi koji su ikada pristupili SRS i tu je oko 600.000 ljudi. Pored njihovih imena se upisuje u kakvom su statusu sada, da li su među živima, plaćaju li članarinu, jesu li se odselili u inostranstvo ili prešli u drugu partiju”, priča za list poslanik SRS Miljan Damjanović, i navodi da je za prošlu godinu članarinu platilo oko 45.000 ljudi.

 

AUTOR TEKSTA: Espreso.rs

Advertisements

error: