KOJE LUDILO! Sekretarka MUP-a Dijana obilazi stanice policije sa helikopterom!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dok država štedi na platama i dnevnicama policajaca i vatrogasaca koji svakodnevno rizikuju svoj život obavljajući dužnost, direktor policije Vladimir Rebić i državna sekretarka Dijana Hrkalović bahate se obilazeći policijske uprave po Srbiji helikopterom.

 

Ovo za Kurir tvrdi Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, koji kaže da je ovaj dvojac prevazišao čak i doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, koji nije na taj način koristio svoje privilegije.

 

Lete i u blizini Beograda

– Van svake pameti je da u policijske uprave koje su udaljene oko 60 km od Beograda Hrkalovićeva i Rebić idu u zvaničnu posetu helikopterom. To je bahatost da takva mesta obilaze helikopterom, a sve to iz budžeta MUP. Narod i zaposleni u policiji neka vide i neka se zapitaju da li treba da ih bude sramota zbog toga. Naši ljudi putuju iz najudaljenijih delova Srbije kako bi došli na posao, muče se ceo život, a neko dođe u MUP, za godinu dana izmenja deset najviših funkcija, enormno se obogati i koristi sve državne resurse da bi lagodno živeo – oštar je Mijailović.

On dodaje da im luksuzni automobili koji su im dostupni 24 časa nisu dovoljni, te su sada prešli na helikoptere.

Advertisements

– Sve to ide iz budžeta države, a za to se narodu guli koža s leđa. Ponašaju se kao da je MUP njihovo privatno vlasništvo. Mi jedva preživljavamo, svi smo u kreditima do guše, a bitno je da su oni rešili sve svoje životne probleme nakon što su seli u političke fotelje – priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, vrh MUP je u panici, a posete upravama započeli su prošle nedelje kako bi zaposlenima obećavali novu opremu, vozila i veće plate.

– Pričaju ljudima neke bajke, a s druge strane, pojedincima i prete sa željom da se što veći broj njih iščlani iz našeg sindikata, cilj im je da nekima uteraju strah u kosti. U ozbiljnom su problemu, pa sve to rade – objašnjava Mijailović.

 

Štede na dnevnicama

Kako kaže, za Rebića i Hrkalovićevu se organizuju čak i dočeci po dolasku u uprave.

– Pretpostavljamo da se zbog ovakvih stvari štedi na dnevnicama policajaca i vatrogasaca, koji su svakodnevno na terenu – zaključuje predsednik PSS.

Pitanja o tvrdnjama Policijskog sindikata uputili smo MUP, Dijani Hrkalović i Vladimiru Rebiću, ali nismo dobili odgovor.

IZVOR: KURIR.RS

Advertisements

error: