KOGA SI PITAO? Vučić poslao 5 MILIONA EVRA iz našeg budžeta na račun Dodika

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Republika Srbija pružiće podršku i pomoć narodu i institucijama Republike Srpske projektima čija je vrednost pet miliona evra, rekao je predsednik Srbije.

Srbija će pomoći i opštinama FBiH u kojima žive pretežno Srbi, dodao je.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić sastali su se u Beogradu s predsednikom RS Miloradom Dodikom i predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović.

Nakon sastanka, Vučić je rekao da “Republika Srbija i prema Dejtonskom mirovnom sporazumu i prema svom opredeljenju i u skladu sa zakonom nastoji da podrži svoj narod zapadno od Drine”.

On je kazao da su u skladu sa tim donesene odluke o podršci i pomoći narodu i institucijama RS.
“Znate da smo učestvovali u rekonstrukciji škole “Srbija” u Bosanskom Šamcu, kao i škole “Vuk Karadžić” u Doboju”, rekao je predsednik Srbije i dodao da će Srbija finansitari izgradnju dečjih vrtića u Trebinju i Brčkom,, kao i studenstko-đačkog doma u Vlasenici.

Advertisements

“Biće rekonstrukisane ulice na Palama, kao i sporstke dvorane i trg u Istočnom Sarajevu. Predviđena je sanacija mosta preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika”, dodao je Vučić.

“To je oko četiri miliona evra i Srbija će pružiti podršku opštinama u Federaciji koje su nastanjene pretežno srpskim stanovništvom, poput Grahova, Drvara, Petrovca i Glamoča sa milion evra za razne projekta”.
Ukupno će to biti oko pet i po miliona, poručio je predsednik Vučić.

On je rekao i da je formiran tim od nekoliko ljudi koji će raditi na pisanju Deklaracije.
Ta Deklaracija će, istakao je, obuhvatiti pravo na upotrebu srpskog jezika i ćiriličnog pisma, zatim pravo na izučavanje i negovanje srpske kulture, pravo izučavanje srpske istorije i negovanje srpske slobodarske tradicije, očuvanje nacionalne geografije, pravo na očuvanje i zaštitu srpskog kulturno-istorijskog nasleđa i pravo na informisanje na srpskom jeziku.

IZVOR: PRVA TV

Advertisements

error: