KO TO KAŽE!? – ČEDA: Moramo da iskorenimo drogu u Srbiji što pre!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vreme je da država prestane da se bavi posledicama problema. Potrebno je da dođemo do njegovog uzroka i da napravimo progres na tom polju – naveo je Kontić.

 

Kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) za odbornika Skupštine Beograda Mijat Kontić ocenio je danas da je narkomanija sve veći problem kod mladih a da država ignoriše taj problem i zatvara oči pred njim, umesto da preduzme konkretne mere.

“Licemerno je praviti se da problem ne postoji. Dogmatska osuda države, ali i celokupnog društva, je najgora moguća reakcija na problem narkomanije. Upravo zato treba raditi na prevenciji zloupotrebe narkotika, a to može biti uloga kako gradskog Sekretarijata za zdravstvo, tako i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu”, naveo je Kontić.

Advertisements

 

Kako se navodi u saopštenju LDP, Kontić je ukazao da su postojale brojne državne intervencije, i u razvijenim evropskim zemljama i globalno, ali da nijedna od njih nije u potpunosti rešila problem narkotika i njihove prodaje na crnom tržištu.

 

“Vreme je da država prestane da se bavi posledicama problema. Potrebno je da dođemo do njegovog uzroka i da napravimo progres na tom polju. Postoje mnogi primeri po mnogim evropskim državama, gde postoje laboratorije koje su nekada i ispred klubova, a koje omogućavaju korisnicima da anonimno testiraju narkotike koje su uzeli, kakva je supstanca u pitanju, da li može da bude štetna za njih, pa čak i fatalna. Veoma je neophodno da se pristupi tom problemu na taj način, jer tako malom akcijom može da se učini tako mnogo”, ocenio je Kontić u saopštenju.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: