KO SADA LAŽE!? – GRAĐANI: Šreder je ratni zločinac! VUČIĆ: Šreder je pravi prijatelj Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je za TV Pink da je Gerhard Šreder jedan od najvećih evropskih reformatora i da je to naglasila i Angela Merkel.

 

“Šreder je tvorac moćne nemačke privrede. Došao je da kaže ‘verujemo Aleksandru jer će nastaviti teške reforme’. Beskrajno smo ponosni. A govorite mi nešto vi koji se ukinuli presude protiv svih lidera NATO. Solanu ste dočekivali na crvenom tepihu, a solite mi pamet. Ja ovo radim za dobru sliku i dobar imidž Srbije”, kaže Vučić.

Bivši nemački kancelar učestvovao je u petak u Beogradu na predizbornom skupu Aleksandra Vučića u Kombank areni.

Opozicioni lideri kritikovali su Vučića zato što je na godišnjicu NATO bombardovanja na njegovom mitingu učestvovao Šreder koji je u vreme bombardovanja bio nemački kancelar. DSS je naveo da je Šreder prvi nemački lider od Adolfa Hitlera koji je poslao nemačku vojsku u strani rat, u sklopu napada 1999. godine.

Vučić je naveo da su na njegovom mitingu u Areni učestvovali i ministar inostranih poslova Mađarke Petro Sijarto ističući to da je pričao na srpskom, kao i da je došao predstavnik Putinove partije i podržao ga.

Advertisements

“Više puta sam se video sa Putinom nego što su ga neki videli na fotografijama, nisu ga videli u novinama koliko ja uživo, a oni meni sole pamet o Rusiji”, izjavio je Vučić.

Kako kaže, u ponedeljak će se sastati sa Putinom u Moskvi. Naglasio je da će sa ruskim predsednikom Putinom pričati o četiri teme, kao i da će biti jedan sastanak delegacija, a da će on i Putin imati sastanak u četiri oka.

Naveo je i da će zbog toga dva dana biti van kampanje “pa mogu da ospu paljbu”.

“Zaista sam bio počastvovan što sam predstavljao zemlju u Berlinu, Vašingtonu, Moskvi, Pekingu da naša zemlja bude poštovana i ako sam za jedan posto tome doprineo vrlo sam srećan”, izjavio je Vučić.

Predsednički kandidat je pričao i o tome da Srbija želi jača svoju vojsku, da je neutralna, ali da mora da bude spremna da se zaštiti.

“Dramatično podižemo vojnu gotovost, a što to niste obezbedili ranije? Ko je to razgovarao sa Putinom i to obezbedio? Vi ili ja? Biće da sam ja, ne vi”, rekao je Vučić.

Govoreći o izbornoj kampanji Vučić je naveo da kampanja nikada nije bila mirnija, da nije bilo tuča i sukoba i da su “najveći izgredi razbijanje prostorija stranke koju ja vodim”.

B92 TELEVIZIJA

Advertisements

error: